Coca-Cola manipula en el Dia Mundial del Reciclatge

Divendres 17 Maig 2013

La companyia envasadora pretén vendre una imatge compromesa quan realment veta els esforços reals per augmentar els percentatges de reciclatge.

En el Dia Mundial del Reciclatge, Coca-Cola, una de les principals empreses envasadores que forma part d'Ecoembes, ha llançat un anunci reforçant el seu compromís pel medi ambient a través del reciclatge d'envasos. Però si realment fos així, per què les envasadores agrupades en Ecoembes amb Coca-Cola al capdavant dedica tants esforços a vetar un sistema de reciclatge capaç de recuperar el 98.5% dels envasos?

Coca-Cola i Ecoembes pretenen vendre la seva preocupació pel reciclatge i el medi ambient, però la realitat és que porten anys intentant vetar la possibilitat d'implementar un Sistema de Retorn a Espanya capaç de recuperar selectivament 9 de cada deu envasos. Avui a Espanya, dels 51 milions d'envasos que es posen en el mercat cada dia, 28 van a parar a abocadors, incineradores o abandonades en el nostre entorn, però els envasadors semblen còmodes amb aquest escenari que els beneficia econòmicament. I quan se'ls presenten alternatives, les rebutgen de pla i les intenten vetar, com va passar amb el reial decret de mesures urgents sobre Medi Ambient aprovat l'any passat pel govern del PP al dictat d'aquestes companyies amb la intenció, fallida, de prohibir legalment una possible implantació del Sistema de Retorn a Espanya.


I el mateix passa amb Coca-Cola a la resta de països que opten pel Sistema de Retorn com a alternativa més eficaç tant a nivell mediambiental, com econòmic i social. Aquest ha estat el cas d'Austràlia, on Coca-Cola ha intentat vetar el Sistema de Retorn al Territori del Nord. Amb aquest vídeo, Greenpeace denunciava les pràctiques de Coca-Cola a Austràlia, burlant-se de l'anunci venent el seu suposat compromís com el que ha estat llançat a Espanya

Més sobre el 'Green Washing' de Coca-Cola a tot el món


Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: