40 organitzacions socials, econòmiques i ambientals de Balears, de l’Estat espanyol i d’Europa donen suport al retorn d'envasos a Formentera

Dijous 7 Abril 2022

Desenes d’entitats d’àmbit balear, estatal i europeu fan costat a la societat civil de Formentera perquè sigui el primer territori de l’Estat on es puguin tornar llaunes i ampolles a tendes i supermercats a través d'un Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR).

 
Les organitzacions han signat un comunicat en què defensen que el SDDR és el sistema necessari per aconseguir que Formentera esdevingui la primera illa residu zero del mediterrani.

L’SDDR de begudes és un instrument en el que s’associa un valor econòmic (dipòsit) a cada envàs de cervesa, refrescos, sucs i aigua per tal d'incentivar que aquest sigui retornat pel consumidor evitant l’abandonament de llaunes, ampolles i brics i incrementant els nivells efectius de recollida selectiva i reciclatge. En retornar els envasos buits les persones consumidores recuperen els dipòsits abonats prèviament. El Sistema de dipòsit, devolució i retorn d’envasos permet obtenir percentatges de recuperació del 80-90%, mentre que amb el sistema actual no s’ha superat el 25%.

La pionera llei balear de residus i sòls contaminats i la nova llei estatal de residus -aprovada la setmana passada- aposten per la implantació d’aquest sistema.

Entre les entitats signants del comunicat hi ha persones, empreses i organitzacions veïnals i ecologistes de Formentera, així com entitats de balears com el GOB i Fundació Deixalles, les entitats que conformen l’Alianza Residuo Cero (Amigos de la Tierra, Ecologistas en Acción, Greenpeace, Retorna, Rezero i Surfrider Foundation) i les entitats europees de Zero Waste Europe i Break Free From plastic.
 


Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: