Els municipis de l'estat de Sidney donen suport al Sistema de Retorn

Divendres 19 Desembre 2014

S'estalviarien fins a 62 milions de dòlars i reduirien les seves despeses en gestió de residus per sobre del 40% amb un Sistema de Retorn per envasos de begudes d'un sol ús i reutilitzables.

Davant la decisió del proper dilluns del gabinet del primer ministre de Nova Gal·les del Sud, l'estat australià més antic i poblat amb capital a Sidney, d'adoptar un Sistema de Retorn d'envasos per a les begudes d'un sol ús i reutilitzables, els municipis de la regió han mostrat públicament el seu suport a la mesura.

El primer ministre Baird ha d'optar dilluns per implantar un Sistema de Retorn amb l'objectiu d'augmentar les taxes de reciclatge i evitar l'abandonament massiu de residus d'envasos o incentivar amb més contenidors i campanyes de conscienciació l'actual sistema de contenidors, totalment ineficient si es compara amb els resultats d'altres estats australians que ja disposen d'un Sistema de Retorn com Austràlia del Sud i els Territoris del Nord. Així que, davant tal disjuntiva, els municipis de Nova Gal·les del Sud han dedicidido deixar clara la seva postura en favor de Sistema de Retorn, ja que els podria suposar uns estalvia de fins a 62 milions de dòlars australians i reduiria els costos en la gestió de residus en més d'un 40%. A més, el preu del material recuperat pels municipis s'estima que creixeria en un 31%.

Totes aquestes dades s'extreuen de l'estudi 'Els impactes (costos / beneficis) de la introducció d'un Sistema de Retorn d'envasos de begudes per al sistema de contenidors i els municipis' i són les que motiven als ens locals de Nova Gal·les del Sud a demanar un Sistema de Retorn com més aviat millor.

Les conclusions de l'informe, a més, van en línia del que en el cas de Catalunya va presentar l'any passat la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable i que indicaven que, només en aquesta comunitat autònoma, els municipis es beneficiarien d'un estalvi potencial de 56 milions d'euros anuals amb la introducció d'un Sistema de Retorn.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: