Surfers Against Sewage vol lluitar contra els residus marins promovent el Sistema de Retorn d'envasos

Dimarts 9 Desembre 2014

L'associació britànica presenta en un informe la seva proposta per reduir els residus marins en el seu territori a la meitat per al 2020.

L'organització britànica Surfers Against Sewage (SAS) ha fet una crida per prendre noves mesures urgents i innovadores amb l'objectiu d'alliberar la costa del Regne Unit dels residus marins. A través d'un informe sobre la situació de la costa britànica presentat recentment, SAS analitza els impactes ambientals sobre els ecosistemes i la fauna marina i els costos que generen els residus marins a les Islaas Britàniques.

L'informe no es limita a descriure la situació, sinó que a més exigeix una reducció del 50% dels residus marins al Regne Unit per al 2020 a través d'una sèrie d'efectives eines que l'organització proposa per frenar el flux de residus que acaben en oceans, onades i platges. Entre aquestes mesures destaca la implantació d'un Sistema de Retorn per als envasos de begudes d'un sol ús i reutilitzables, a més de la prohibició de fumar a les platges, la introducció d'importants advertiments de salut ambiental sobre l'ús d'envasos d'un sol i una millor aplicació de les multes per llençar escombraries al litoral. En l'informe també es fa una crida a la indústria perquè sigui més responsable sobre el cicle de vida dels envasos i productes a través dels sistemes de responsabilitat ampliada del productor.

De la situació actual, de l'informe de SAS es desprenen dades de vertigen:

-Aproximadament, 8 milions d'ítems individuals d'escombraries acaben al mar cada dia.

-La Quantitat d'escombraries de les platges del Regne Unit s'ha duplicat en els últims 20 anys.

-1 Milió d'aus marines i 100.000 mamífers marins i tortugues moren cada any per la ingestió i embolics amb les deixalles marins.

-Les Autoritats locals al Regne Unit dediquen més de 18 milions de lliures anuals per retirar escombraries de la platja.


El llançament d'aquest full de ruta per disminuir els residus marins a la meitat el 2020 està programat específicament per coincidir amb la Directiva marc sobre l'Estratègia Marina Europea. 2020 és precisament la data en què Surfers Against Sewage pretén haver inspirat a 25.000 voluntaris per ajudar en la neteja del litoral britànic.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: