García Tejerina també demana que es mantingui el paquet d'Economia Circular

Divendres 5 Desembre 2014

La Comissió presidida per Juncker ha de validar els ambiciosos objectius en matèria de residus del paquet i Espanya pressiona a favor costat d'altres grans membres de la UE.


Isabel García Tejerina, ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, juntament amb els seus col·legues de Medi Ambient d'Alemanya, França, Itàlia, Suècia, Bèlgica, Grècia, Portugal, Eslovènia, Xipre i Luxemburg, s'han posicionat públicament a través d'una carta conjunta a favor de mantenir el paquet d'Economia Circular presentat el passat mes de juliol per l'anterior equip de govern de la Comissió Europea. La missiva està dirigida entre d'altres tant al nou president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, com a Karmenu Vella, nou comissari de Medi Ambient, just en el moment en què han de ratificar els seus plans de treball per a 2015 i validar els ambiciosos objectius , sobretot en matèria de gestió de residus, definit en el citat paquet d'Economia Circular.

La carta conjunta, promoguda en el seu inici per Suècia, reflecteix específicament "el rotund suport cap als paquets d'Eficiència de Recursos i d'Economia Circular i també al paquet de polítiques sobre aire net". Les propostes estan sent negociades per la Comissió Europea i el Consell de la Unió Europea i s'espera una resposta pel 17 de desembre. "En aquest context, demanem a la Comissió que analitza de manera detallada les oportunitats que ofereix el paquet d'economia circular, no solament com l'única via de creixement sostenible, sinó com la millor manera de complir amb els objectius de creixement i ocupació de la UE dins d'una dimensió social ", expliquen els ministres.

Entre d'altres objectius, el paquet exigeix:

-Augmentar El reciclatge / reutilització dels residus municipals al 70% el 2030.
-Augmentar El reciclatge / reutilització de residus d'envasos al 80% el 2030, amb objectius específics per a certs materials: 90% per a paper en 2025 i 60% per a plàstics, 80% per fusta i 90% per a metalls, alumini i vidre a finals de 2030.
-Eliminar l'ús d'abocadors per a materials reciclables en 2025.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: