La prohibició de les bosses de plàstic, en joc

Dijous 13 Novembre 2014

El 17 de desembre es votarà a Brussel·les els objectius per a la reducció en l'ús de les bosses de plàstic. Actua si vols que la prohibició de les bosses de plàstic sigui una realitat.

 

Actualment, s'està discutint en l'àmbit europeu una proposta per reduir el consum de bosses de plàstic. Concretament, els Estats membres - que formen el Consell de la Unió Europea - estan examinant aquesta proposta, després que el Parlament Europeu emetés el seu dictamen a l'abril de 2014. El Parlament va fixar l'objectiu de reducció del 80% per a l'any 2019 i la obligatorietat de cobrar la borsa, és a dir la prohibició de distribuir-la gratis. Però les notícies procedents dels estats membres no són gaire favorables, ja que la majoria d'ells s'oposen al text votat pel Parlament que fixa objectius als Estats membres per reduir el consum de bosses de plàstic d'un sol ús.

De fet, el proper dilluns 17 de novembre tindrà lloc la darrera reunió entre la Comissió Europea (qui va elaborar la proposta inicial de mínims), el Parlament Europeu i el Consell la UE, en contra en principi d'establir objectius vinculants i obligar al cobrament. El veredicte final s'emetrà a Brussel·les el proper 17 de desembre.

És per això que, diferents organitzacions, liderades per Surfrider Foundation Europe, s'estan anticipant a la votació del Consell que se celebrarà el 17 de desembre coordinant una mobilització europea en les xarxes socials perquè la veu de tots aquells que creuen es necessita una determinació contundent per reduir el consum de bosses de plàstic s'escolti.
 

Què puc fer? #banthebag



A través de la pàgina de Surfrider Europe pots exigir a la ministra de Medi Ambient, Isabel García Tejerina, que prengui les mesures necessàries per a la reducció del consum de bosses de plàstic.

Participa, només et portarà 1 minut, el mateix temps en què 200.000 bosses de plàstic són usades en la Unió Europea, de les quals 10.000 acabessin en el medi natural.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: