Els avantatges del Sistema de Retorn a 'El Balcó' de Ser Catalunya

Dimecres 29 Octubre 2014

El programa informatiu de referència de la Cadena Ser a Catalunya repassa els avantatges d'un Sistema de Retorn d'envasos de begudes en un extens reportatge.

En la seva edició del passat dimarts 28 d'octubre, 'El Balcó' el programa de referència informatiu de la Cadena Ser a Catalunya, va decidir dedicar-li un extens reportatge al Sistema de Retorn d'envasos de begudes (SDDR) per respondre a la pregunta: què avantatges o desavantatges suposaria la seva implantació? 

Després d'escoltar la seva emissió, totes les conclusions van en la mateixa línia: totes les veus demanen la implantació d'un SDDR com més aviat millor. Les raons esgrimides en el reportatge són diverses i van des de la seva eficàcia, ja que triplica les xifres de reciclatge actuals evitant que milions d'envasos acabin cada dia enterrats, incinerats i abandonaments, fins els estalvis que suposaria per als ens locals, 56 milions d'euros anuals només a Catalunya, passant pels seus avantatges mediambientals, ja que es recuperen els envasos en origen per o fomentar la seva reutilització o fabricar nous envasos amb els ja usats. 

Com a complement, el reportatge d''El Balcó' s'acosta a una de les poques botigues d'envasos reutilitzables a Barcelona per conèixer l'opinió del consumidor sobre aquest sistema. 
    
A més, en l'emissió es consulta amb el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, qui es posiciona favorablement amb el SDDR i els seus avantatges i avança que abans de finals d'any obriran un concurs per adjudicar un estudi que mesuri l'impacte que tindria el Sistema de Retorn d'envasos. 

Tost recorda l'èxit que va tenir la prova pilot que van fer l'any passat a Cadaqués de la mà del col·lectiu Retorna. En aquest assaig de dos mesos i mig es va assolir un índex de retorn del 92% i per això, diu, ara volen estudiar com funcionaria aquest sistema a tot Catalunya. "S'ha perdut la cultura de reutilitzar i, a més, reciclem poc", afirma.

Escolta aquí el reportatge





 

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: