Lituània estrenarà Sistema de Retorn d'envasos el 2016

Dimecres 14 Maig 2014

El parlament lituà aprova per una immensa majoria, 91 vots a favor i quatre abstencions, la implantació d'un dipòsit per als envasos de begudes.

El passat 8 de maig, la Seimas, nom que rep el Parlament de Lituània, va aprovar per una majoria aclaparadora, 91 vots a favor i quatre abstencions, les esmenes a la Llei d'envasos i residus d'envasos que regulen la implantació d'un Sistema de retorn obligatori per als envasos de begudes d'un sol ús.

El Sistema de Retorn de begudes lituà posarà un dipòsit retornable els envasos de cervesa, sidra, refrescos, aigua i suc de vidre, plàstic o metall que vagin des dels 0.10 fins als tres litres.

El Sistema de Retorn entrarà en vigor l'1 de febrer de 2016, sumant-se així Lituània als seus dos veïns bàltics. A Estònia, el Sistema de Retorn per als envasos de begudes, amb un dipòsit de 4 cèntims d'euro per als envasos de fins a 5 litres i de 8 cèntims d'euro per als superiors, funciona des de 2005. D'altra banda, l' 1 de gener 2015 començarà a funcionar també a Letònia.

Amb aquest pas, Lituània es suma a la llista de més de 40 regions a tot el món en què el Sistema de Retorn d'envasos de begudes funciona amb èxit i gestiona amb taxes que arriben fins al 98.5 % de recuperació dels envasos de begudes.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: