És l'hora del retorn dels sistemes de dipòsit?

Dimarts 15 Abril 2014

Aquest és el titular d'un article on el prestigiós diari britànic The Times aborda els beneficis d'un Sistema de Retorn per als envasos de begudes.

Un extens article publicat a The Times analitza els Sistemes de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) d'envasos com a mesura eficaç per augmentar dràsticament el reciclatge i reduir les escombraries abandonada a ciutats, camps i platges.

L'autora, Felicia Jackson, experta en la transició cap a una economia baixa en carboni, descriu la introducció d'un sistema de dipòsit "com un dels instruments més eficaços per recuperar recursos útils dels residus".

L'article analitza la situació en diversos països europeus de cara a la nova legislació de residus, que obliga a augmentar els índexs de reciclatge; alguns amb sistemes de dipòsit com Suècia i altres que l'han valorat però han optat per seguir amb sistemes alternatius, com Anglaterra.

Com a conclusió, Jackson considera que la introducció d'un SDDR no només permet assolir quotes de reciclatge entre el 80 i el 96%, sinó que ho fa de forma econòmicament viable. "Només a Europa, més de 100 milions de persones viuen en països amb sistemes de dipòsit, entre ells Noruega, Dinamarca, Finlàndia i Estònia. L'avantatge d'un sistema de dipòsit, en comparació amb altres sistemes alternatius o paral·lels, és el fet que l'incentiu monetari - la suma del dipòsit - garanteix nivells de recollida molt alts. els Sistemes de Dipòsit, generalment poden recollir entre el 80-96 per cent dels envasos posats al mercat".

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: