Espanya envia a abocador o incineració gairebé el 75% dels seus residus municipals

Dimecres 26 Març 2014

Les dades d'Eurostat confirmen la ineficàcia del sistema actual de contenidors que situa Espanya en el lloc 18º pel que fa a reciclatge a la Unió Europea.

L'oficina estadística europea, Eurostat, ha tornat a posar la gestió de residus espanyola al seu lloc. Dipositem en abocador al 63 % dels nostres residus, portem a incineració el 10%, i només aprofitem el 27%; reciclant el 17% i compostant el 10 %. El compostatge ha baixat dràsticament ja que no es pot computar com a compost el material bioestabilitzat.

Aquestes xifres desmenteixen les dades que els sistemes integrats de gestió s'entesten a fer-nos creure i ens situen, pel que fa a la recuperació mitjançant reciclatge i compostatge, a l’alçada de països com Bulgària, Hongria o la República Txeca, i lluny de la mitjana del 42%. Encara més lluny estem si només mirem els índexs de reciclatge, ja que Espanya (17%) se situa en el lloc 18, per sobre de països com Romania, Malta, Grècia o Eslovàquia. Alemanya encapçala la llista, amb un 47% de reciclatge.

La gran diferència entre els països de la UE28 queda de nou palès, amb estats que utilitzen prioritàriament l'abocador (Romania 99%, i Letònia, Croàcia, Grècia i Malta més del 80%), altres que incineren el 50 % (Dinamarca, Suècia i Països Baixos) i d'altres que ja han assolit l'objectiu del 50% de recuperació.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: