El contenidor groc "no aconsegueix recuperar percentatges significatius dels residus produïts"

Dilluns 13 Gener 2014

La Diputació de Barcelona presenta els resultats dels Cercles de Comparació Intermunicipal de gestió de Residus de 2012 i analitza l'eficiència dels diferents contenidors per a les diferents fraccions. Al contenidor groc van a parar més d'un 25% d'impropis. 

Com ve sent habitual des de fa deu anys, la la Diputació de Barcelona ha fet públics els resultats dels Cercles de Comparació Intermunicipal de gestió de Residus i Neteja viària en 2012, unes dades que comparen l'eficiència i l'evolució de la gestió de residus dins del conjunt de municipis de la província de Barcelona. Les xifres pertanyen a 40 municipis de la província i dos de fora de la província, que representa el 37% de les poblacions amb més de 10.000 habitants.

L'informe assenyala que la fracció corresponent als envasos, llaunes i brics (contenidor groc) mostra disfuncionalitats "ja que no aconsegueix recuperar percentatges significatius dels residus produïts". Les dades concretes indiquen que la recollida selectiva d'aquests envasos se situa entorn del 30% (només el 31,6% dels envasos van a parar al contenidor groc). Un altre fet rellevant és que aquesta fracció presenta una gran quantitat d'impropis, aquells residus que no pertanyen al contenidor groc. La xifra se situa per sobre del 25% (un 26,5% més concretament). Per contra, la fracció vidre segueix sent la que presenta uns índexs més elevats de recuperació respecte de la generació (56,6%).

En el món municipal, les dades de la Diputació de Barcelona corroboren que la gestió i recollida de residus és un dels serveis municipals que més despesa per habitant representa (41,5 euros per habitant i any el 2012) i que menys ben valorat està (6,9 de puntuació l'any 2012).

Un altre aspecte analitzat ha estat la neteja viària i es constata que segueixen augmentant les emissions de CO2 (3,5 tones/1.000 habitants l'any 2012) i el consum d'aigua del servei de neteja viària (110,5 litres/habitant l'any 2012).

Consulta totes les dades aquí






Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: