Hospitalet de Llobregat signa a favor del Sistema de Retorn

Dilluns 8 Abril 2013

La segona ciutat de Catalunya i número 16 d'Espanya en població aprova una moció favorable a l'SDDR i reclama a Ecoembes un preu just en el proper conveni de recollida selectiva. El mateix text s'ha de votar en el pròxim ple a Girona.

El passat 22 de març, el ple de l'ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat va aprovar una moció a favor de la prevenció de residus i demanant la implantació del Sistema de Retorn com a millor eina per a aquest propòsit. A més, el text aprovat inclou una reclamació d'un preu just per retribuir les recollides selectives dels ens locals en el marc de la negociació dels nous convenis. Hospitalet és, amb 257.000 habitants, la segona ciutat de Catalunya, la número 16 d'Espanya i la de major densitat de població, amb més de 20.000 persones per km2, per la qual cosa fomentar polítiques de gestió de residus que promoguin la prevenció són, si cal, més que necessàries.

En aquest sentit, el grup municipal d'ICV-EUiA a Girona també presentarà al proper Ple una moció a favor de la prevenció de residus i per la reivindicació de sistemes de devolució, dipòsit i retorn. D'aquesta manera, la coalició vol assegurar "l'èxit de les polítiques en matèria de reducció de residus que s'han dut a terme durant els últims anys". A més, Iniciativa creu que el nou conveni entre l'empresa gestora dels envasos, Ecoembes, i l'Agència de Residus ha de ser més just per als ajuntaments ja que aquesta empresa vol reduir la retribució als ens locals vol en un 10% menys que l'actual. "Aquesta reducció minvaria encara més les escasses polítiques que s'estan duent a terme a la ciutat en matèria de reducció de residus", ha afirmat la portaveu d'ICV-EUiA. Per impulsar un nou model de gestió dels envasos utilitzats, els ecosocialistes proposen que s'insti al Govern de la Generalitat a elaborar una llei que permeti implantar a Catalunya els Sistemes de Dipòsit, Devolució i Retorn.

Aquest és el mapa amb tots els ajuntaments d'Espanya que ja han signat la moció favorable al Sistema de Retorn.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: