Els consumidors es rebel·len contra Coca-Cola a Austràlia

Dijous 7 Març 2013

La envasadora pretén vetar en els tribunals el Sistema de Retorn al Territori del Nord, una de les nou regions del país. El procés legal encara és obert, però la ciutadania s'ha bolcat en una campanya de denúncia perquè entenen que la decisió de Coca-Cola va en contra de la prevenció i el reciclatge.


Els consumidors australians estan inundat les xarxes socials amb missatges de boicot a Coca-Cola després de la victòria inicial de la companyia envasadora en els tribunals per desmantellar el Sistema de Retorn instal · lat al Territori del Nord. En l'estat d'Austràlia del Sud, el sistema funciona des de 1977, i porta un any implementat al Territori del Nord, però tot i demostrar la seva eficiència amb l'augment en els percentatges de reciclatge i la fi de l'abandonament de residus d'envasos en els espais públics, Coca-Cola argumenta que és abusiu per als consumidors el dipòsit de 10 cèntims per cada envàs.

Més enllà que el dipòsit es retorna al consumidor quan torna l'envàs, són a més els propis consumidors els que els estan donant l'esquena després d'aquest intent de vet. Centenars de persones estan plagando les xarxes socials amb missatges de boicot i en contra de Coca-Cola, ja sigui en el mur de la pàgina de Facebook de la companyia o a través del hashtag a twitter # Cokefail. A més, diversos activistes mediambientals, liderats per Greenpeace, van intentar llançar 4.000 envasos de Coca-Cola recollits durant el cap de setmana a la seu principal de la companyia a Sidney com mostra dels residus que s'acumularan si s'aconsegueix acabar amb el sistema de Retorn per la via judicial. Reece Turner, portaveu de Greenpeace, ha afirmat: "L'error està a l'altura de l'arrogància i la importància de la companyia. Qualsevol proclamació que Coca-Cola faci en el futur sobre Medi Ambient o sostenibilitat serà escombraries".

La victòria en primera instància de Coca-Cola en els tribunals es deu a una qüestió legal sobre si el govern del Territori del Nord té o no autoritat per a la implementació del Sistema de Retorn. El Territori del Nord recorrerà la sentència i compta amb el suport de la resta d'estats australians en la seva decisió, però el procés judicial encara ha de durar diversos mesos. A més, el partit verd d'Austràlia ha iniciat el procés per sol·licitar una llei en tota Austràlia que implementi el Sistema de Dipòsit a nivell nacional.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: