Texas vol un Sistema de Retorn pels seus beneficis econòmics, socials i mediambientals

Dimarts 5 Març 2013

Un estudi afirma que si s'aproven les lleis presentades per implantar un SDDR creixeria l'activitat econòmica, es crearia ocupació i es reduirien els residus d'envasos de begudes.



La implantació d'un Sistemo de Dipòsit per als envasos de begudes a Texas proporcionaria un impacte significatiu i positiu en l'estat a través d'una major activitat econòmica, creació d'ocupació i reducció d'escombraries, segons un estudi publicat per la Texas League of Conservation Voters (TLVC). L'estudi sosté que Texas i els seus ens locals també veurien un augment dels seus ingressos a través del Sistema de Retorn, així com un clar estalvi de costos amb la reducció de costos en els serveis de neteja.

L'estudi, encarregat per la TLCV i dirigit per Jon Hockenyos de la signatura TXP, mostra que es crearien 2.300 llocs de treball i 373 milions de dòlars en activitat econòmica anual en el primer any d'implantació. En els primers deu anys, les ocupacions creades s'elevarien a uns 5.300 i l'activitat econòmica total creixeria a 800 milions de dòlars. A més, en aquest termini es preveu una reducció en els residus d'envasos de begudes de fins a un 80%.

Als EUA deu estats ja han implantat un Sistema de Retorn, entre ells Nova York o Califòrnia, i Texas va presentar dues proposicions de llei el 19 de febrer.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: