Escòcia aposta decididament pel Sistema de Retorn

Divendres 22 Febrer 2013

El govern escocès estrena la campanya 'Recicla i guanya' a la botiga IKEA d'Edimburg. La iniciativa consta de nou proves pilot simultànies en 14 ubicacions diferents amb el Sistema de Retorn com a protagonista.

'Recicla i guanya' (Recycle and Reward) és el nom que l'ha donat a la nova campanya del govern escocès que pretén conscienciar la població en el reciclatge a través de diferents programes pilot basats en el Sistema de Retorn d'envasos de begudes. Autoritats i empreses escoceses han llançat conjuntament aquesta campanya basada en recompensar la gent per la correcta separació d'envasos de vidre, alumini i plàstic (PET), oferint una sèrie de dipòsits i incentius com ara diners, vals de descompte o vals per donacions a organitzacions benèfiques pels seus envasos. La iniciativa, promoguda per Zero Waste Scotland, pretén animar la gent a reciclar més i limitar la quantitat d'envasos de begudes que van a l'abocador (actualment només es separa selectivament a Escòcia un 30% dels envasos).

El ministre d'Afers Rurals i Medi Ambient escocès, Richard Lochhead, va visitar les instal·lacions d'IKEA a Edimburg per donar el tret de sortida a la campanya en una de les primeres seus de les proves pilot. En IKEA d'Edimburg s'ha col · locat un màquina de venda automàtica invers 'per retornar els envasos, ja que la companyia sueca aposta pel Sistema de Retorn com una piez clau en el seu programa de sostenibilitat. Per cada envàs recuperat, IKEA oferirà un descompte de 10 penics per gastar a la botiga o una donació de 10 penics per una organització benèfica.

"Fa uns anys, retornar nostres ampolles de vidre buides a les botigues per obtenir diners era una pràctica habitual. Ara, gràcies a la tecnologia moderna, estem donant nova vida a aquest enfocament tradicional a través del reciclatge i el Sistema de Retorn", va afirmar Lochhead. El polític escocès va recordar a més que de poder recuperar les 22.000 tones d'envasos de plàstic que van a parar cada any a abocadors a Escòcia, "aquest material tindria un valor de 6 milions de lliures". Per la seva banda, Iain Gulland, director de Zero Waste Scotland, va sostenir: "És vital considerar nous enfocaments per augmentar les taxes de reciclatge i capturar el valor dels materials que d'una altra manera són enviats directament a l'abocador". Gulland recordar que els Sistemes de Retorn han demostrat ser reeixits a tot el món, posant a Alemanya, Austràlia del Sud o els països escandinaus com a exemple.

En total, nou projectes pilots s'han llançat a Escòcia en 14 ubicacions diferents, incloent punts de venda en espais públics, grans esdeveniments, centres comercials, escoles i col · legis, etc ... Per obtenir uns resultats extrapolables i sòlids, la campanya s'allargarà fins al mes de setembre de 2013.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: