La gestió dels residus és estratègica per a Canàries com a destinació turística

Divendres 26 Octubre 2012

"Prop del 65% dels turistes es decideix per la variable mediambiental a l'hora de triar la destinació de les seves vacances", va assegurat la presidenta de la Fundació Global Nature, Marion Hammerl, durant la inauguració de la jornada "Turisme i Gestió de Residus" a la Cambra de Comerç de Santa Cruz de Tenerife.

"Prop del 65% dels turistes es decideix per la variable mediambiental a l'hora de triar la destinació de les seves vacances", va assegurar la presidenta de la Fundació Global Nature, Marion Hammerl i, encara que va reconèixer que les administracions públiques han fet avenços significatius en la gestió dels residus i el medi ambient, la situació actual és preocupant perquè als condicionants fixos de la insularitat i llunyania, cal afegir la pressió que exerceix sobre els recursos el consum generat pels més de 11 milions de turistes que rep a l'any Canàries .

La jornada "Turisme i Gestió de Residus" va acollir a la Cambra de Comerç de Santa Cruz de Tenerife a destacats experts internacionals d'Holanda, Suècia, França i Bèlgica, així com d'enclavaments turístics nacionals com Balears i Catalunya, a més de a la viceconsellera d' Medi Ambient del Govern de Canàries, Guacimara Medina Pérez, i al director general de la Cambra, Vicente Dorta Antequera.

Organitzada per la Fundació Global Nature i l'Associació Retorna, amb la col·laboració del Govern de Canàries, la jornada tenia com a objectiu promoure un nou model de gestió de residus especialment enfocat al sector turístic, especialment afectat per la contaminació en platges i costes, que generen uns impactes visuals i mediambiental difícils d'assumir per a aquest sector.

Durant la seva intervenció, la presidenta de la Fundació Global Nature va apuntar al retard que pateix Espanya respecte als seus socis europeus pel que fa a conscienciació mediambiental i que és preocupant en el cas de Canàries, ja que va detallar que el 70% dels turistes considera que la brutícia a les platges i costes és un dels principals problemes que detecten.

Per la seva banda, la viceconsellera de Medi Ambient va comentar que des del Govern de Canàries s'està treballant en un Full de Ruta per avançar cap a un desenvolupament alternatiu sostenible. "Per a la nostra Comunitat Autònoma és un repte millorar la gestió dels residus i paradoxalment és una oportunitat d'or per crear teixit socioeconòmic, identificar noves formacions acadèmiques i nous nínxols d'ocupació", va afirmar.

La jornada també va servir per conèixer les intencions del Cabildo de Tenerife, que apostarà per tancar el cicle dels residus amb tecnologies mediambientals en un futur pol d'un milió de m2 en el seu complex d'Arico. "El que no podem seguir fent és llençar recursos a l'abocador. La planta de resta d'Arico treu un 10% d'envasos", ha declarat un tècnic del Cabildo.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: