Recuperats 240 quilos d'envasos al Parc Princesa Sofia de La Línea

Dilluns 15 Octubre 2012

El 'botellón' que cada cap de setmana té lloc manté degradat l'únic pulmó verd de la ciutat gaditana. Prop de 50 voluntaris recullen un volum de 1.900 litres d'envasos, que després classificar-se van ser dipositats en els contenidors adequats.


Prop de 50 voluntaris van participar el passat diumenge a la recollida de residus que es va desenvolupar al Parc Princesa Sofia de la Línia de la Concepció en el marc de la campanya 'Desembasura'. Al llarg d'hora i mitja, els voluntaris es van desplegar pel parc armats de bosses i guants per recollir les restes del 'botellón' que dues nits de cada cap de setmana té lloc en aquest recinte, únic parc urbà de la Línea, que es troba molt degradat.

En total, els voluntaris van recollir 240 quilos d'envasos, dels quals uns 70 quilograms corresponien a ampolles de vidre, moltes d'elles trencades. El volum de la recollida va ser de 1.900 litres. Tots els residus un cop classificats van ser dipositats en els contenidors corresponents habilitats.

L'acció va ser convocada pels Amics del Parc Princesa Sofia, amb la col·laboració de Verdemar-Ecologistes en Acció. L'Ajuntament de la Línea també va donar suport a la iniciativa i va enviar un grup de treballadors municipals, que també van participar en la recollida en altres punts del parc. El regidor de neteja de la Línea, Ángel Villar, va participar al costat dels seus operaris i va manifestar la seva satisfacció per l'acció desinteressada que cada cap de setmana es porta a terme.

L'Ajuntament de la Línea es troba immers en una greu manca de fons, situació agreujada per la càrrega que suposa la neteja de residus abandonats en els espais públics. "A part de l'ajuda que significa aquesta mobilització, està motivant la conscienciació ciutadana tan necessària perquè tinguem en òptimes condicions aquest entorn", va declarar.

Després dels 'botellons' i altres festes populars, els ajuntaments han de dedicar importants esforços materials i humans extres, que en aquests moments de crisi estan deixant als municipis sense recursos amb què atendre altres necessitats. A més de ser un malbaratament d'esforços, també és una greu pèrdua de matèria primera i energia en no recuperar els envasos.

Per la seva banda, Alfredo València, coordinador de Verdemar-Ecologistes en Acció, ha assenyalat que amb la recollida de residus volen mostrar a la ciutadania la importància de mantenir l'únic pulmó verd de la Línea en millor estat i contribuir a la recuperació i manteniment del mateix.

Consulta totes les fotos de l'acció

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: