Com afectaran les noves Normatives i Programes de residus als Municipis Catalans?

Dimecres 19 Setembre 2012

Aquest dijous 20 de setembre se celebrarà el debat: Com afectaran les noves Normatives i Programes de residus als Municipis Catalans? a la Sala d'Actes del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a Barcelona. Consulta el programa.

Consulta el programa de la jornada


Aquest 2012 ha esdevingut, sense dubte, una any d'intensos canvis, reajustaments i engegada de processos reguladors que poden repercutir de forma molt profunda sobre les competències municipals i catalanes, especialment, sobre la gestió dels residus al nostre país. En el marc del VIè Cicle de Debats "Eines de Prevenció", la Fundació per la Prevenció de Residus i la Comissió Promotora de l'Estratègia Catalana Residu Zero organitzen una jornada dirigida als ens locals catalans que planteja un triple objectiu:

- Donar a conèixer i debatre les darreres novetats en quant a la Ley de residuos y suelos contaminados i les seves repercussions en la gestió de residus d'envasos a Catalunya; debatre com pot afectar el Real Decret en la millora de la gestió dels residus d'envasos al país,perspectives de les noves autoritzacions al 2013 dels SIGs i què podem fer els municipis a Catalunya davant d'aquestes perspectives;

- Presentar l'estudi de viabilitat econòmica i estalvis pels municipis d'aplicar els Sistemes de Dipòsit Devolució i Retorn (SDDR) d'envasos elaborat per la consultoria anglesa
Eunomia, així com les seves oportunitats de creació de llocs de treball;

- Donar a conèixer i recollir propostes dels municipis respecte als plantejaments del futur PROGREMIC i el Pla d'Infraestructures de Gestió de Residus Municipals per a que es tinguin en compte per a la redacció i disseny dels dos programes, ja que en aquest any 2012 s'han de revisar i redactar aquests programes per a provar-ne els nous al 2013 i que afectaran la gestió dels residus en els pròxims anys (2020).

Aquest acte representa la "1a Trobada de la Xarxa de Municipis Residu Zero", constituïda formalment el 4 de maig de 2012 al II Fòrum de l'Estratègia Catalana Residu Zero.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: