Més d'un milió d'euros per a projectes pilot de Sistemes de Retorn a Escòcia

Dimarts 12 Juny 2012

A principis de juny, el Govern escocès, en línia amb el Pla Escòcia Residu Zero aprovat el 2010, va donar llum verda al concurs públic per realitzar projectes pilot de retorn d'envasos a Escòcia. Destinarà fins a 900.000 lliures (un milió d'euros aproximadament) per desenvolupar aquests projectes pilot, que han d'augmentar els índexs de reciclatge i millorar el comportament del públic.

El Govern d'Escòcia va llançar per primera vegada el Pla Escòcia Residu Zero al juny de 2010. El Pla estableix la visió del Govern escocès per a una societat de residu zero. Per aconseguir aquesta visió, el pla estableix noves mesures radicals, entre elles dos nous objectius que s'aplicaran a tots els residus: 70% de l'objectiu per al reciclatge de tots els residus i un màxim de 5% enviat a abocadors, ambdós per a l'any 2025. L'índex de reciclatge en l'actualitat és del 38%, d'aquí la necessitat de donar suport a projectes destinats a augmentar les taxes de reciclatge.

Segons el document, els Sistemes de dipòsit i retorn poden generar altes taxes de reciclatge i els materials d'alta qualitat recuperats poden ser utilitzats per al reciclatge de circuit tancat.

El Govern d'Escòcia, en el seu programa electoral (2011), es va comprometre a posar en marxa un projecte pilot de dipòsit i retorn / vending invers per a envasos d'un sol ús d'alumini, plàstic, vidre i treballar amb els comerços per explorar opcions. Els sistemes de retorn previstos tenen com a objectiu principal augmentar el reciclatge dels envasos d'un sol ús (plàstics, vidre i envasos d'alumini) i alhora augmentar la qualitat d'aquest material, recolzant el desenvolupament d'una infraestructura domèstica de re-processament a Escòcia.

L'objectiu del fons per a la innovació, de 900.000 lliures i coordinat per Escòcia Residu Zero, és donar suport a les organitzacions i associacions en el desenvolupament de projectes pilot de dipòsit i devolució i estimular un canvi en el comportament del públic. El finançament està disponible per a la instal · lació de nova infraestructura, equip i l'operació del projecte pilot, incloent el desenvolupament de materials de comunicació.

Des del dia 11 de juny, comerços i centres comercials, escoles, centres de convencions i esdeveniments, hospitals, centres esportius, etc. podien presentar les seves ofertes. El finançament es centrarà en projectes i contextos on els sistemes tradicionals de reciclatge són menys eficaços. Com a exemple, Escòcia Residu Zero estima que en l'actualitat al voltant de 22.000 tones de plàstic (PET) procedent d'ampolles de begudes van als abocadors cada any - material que, si es recicla, tindria un valor de prop de 6 milions de lliures a preus de mercat actuals.

El Fons està disponible tant per a organitzacions com empreses i els projectes hauran de ser viables comercialment a llarg termini, un cop finalitzi la seva condició de "projecte pilot". Tots els projectes pilot seran supervisats i avaluats per Escòcia Residu Zero. Les avaluacions mesuraran la percepció i l'acceptació del públic, el tonatge de material recollit i la seva qualitat, i si el material s'ha desviat de recollida selectiva o d'abocadors. Els projectes hauran de finalitzar a finals de setembre 2013.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: