El Parlament Europeu aprova eliminar el 2020 abocadors i incineradores

Dijous 31 Maig 2012

L'informe de la Comissió Europea sobre l'ús eficient dels recursos naturals per contribuir al creixement econòmic de la UE i a la protecció del medi ambient ha estat aprovat majoritàriament pel Parlament Europeu. El document exigeix ​​l'eliminació d'abocadors i incineradores el 2020.

El passat 24 de maig, el Parlament Europeu va aprovar amb 479 vots a favor, 66 en contra i 63 abstencions l'informe sobre una Europa eficient a nivell de recursos. El document va ser validat per una àmplia majoria dels europarlamentaris que, amb aquesta decisió, sol·liciten a la Comissió que abans de 2014 aquesta proposta per eradicar els abocadors de residus, revisi els objectius de reciclatge establerts per al 2020 en la legislació europea i elimini per a la mateixa data la possibilitat d'incinerar cap material reciclable. Segons les últimes dades d'Eurostat, l'agència europea d'estadístiques, a Espanya s'aboquen el 58% dels residus i s'incineren el 9%.

"El Parlament Europeu i la Comissió han establert una sèrie de plans ambiciosos per millorar l'ús dels recursos. És hora que els Estats membres recullin el testimoni. L'aplicació d'aquest informe suposaria creixement econòmic, creació d'ocupació i protecció del medi ambient . A què estem esperant? ", va declarar el ponent de l'informe, l'holandès Gerben-Jan Gerbrandy.

L'Eurocambra demana als Estats membres que recorrin a la fiscalitat mediambiental i destaca que així es podran reduir altres impostos com els que graven les rendes del treball, augmentar la competitivitat i aplanar el camí al desenvolupament tecnològic. Incentius com tipus d'IVA reduïts per materials secundaris també podrien servir per corregir les deficiències del mercat i promoure la innovació.

Els diputats també reiteren la seva crida a l'executiu comunitari i als governs nacionals perquè eliminin les subvencions perjudicials per al medi ambient abans de 2020. Igualment, reclamen al sector públic que reforci els requisits de "contractació ecològica" ia la Comissió que avaluï si aquests requisits poden vincular-se a projectes finançats per la UE.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: