El Centre d'Investigació de la Comissió Europea recomana el Sistema de Retorn als distribuïdors

Dimarts 15 Maig 2012

En un informe de l'Institut de Prospectiva Tecnològica de la Comissió Europea sobre les millors pràctiques ambientals per als distribuïdors, es prioritza el Sistema de Retorn sobre qualsevol altra opció.

L'Institut de Prospectiva Tecnològica (IPTS), un dels set instituts del Centre Comú d'Investigació de la Comissió Europea en temes de Societat i Medi Ambient, amb seu a Sevilla, ha fet públic un dels seus últims informes llistant les millors pràctiques de gestió ambiental per al sector de la distribució i on es realcen els beneficis del Sistema de Retorn d'envasos de begudes per sobre de la resta de sistemes per a la correcta gestió de les ampolles de plàstic PET i PE.

L'informe de l'IPTS raona la seva predisposició cap als Sistemes de Retorn per diferents arguments:

-Reciclar el PET per fer més ampolles de PET amb els Sistemes de Retorn genera un 37% d'impacte ambiental, enfront del 63% que genera la fabricació de PET amb matèria primera, com passa als països sense Sistemes de Retorn, en ser les seves taxes de recollida selectiva molt inferiors i no comptar amb aquest material reciclat de primera qualitat que prové de la mateixa ampolla ja usada.

-El reciclatge del PET és molt més ecològic que qualsevol tipus d'incineració de PET, encara valorant les noves tècniques de recuperació de calor.

-Amb un Sistema de Retorn implantat, les taxes de recuperació d'aquestes ampolles han d'arribar al 95%, posant com a exemple el cas alemany.

-Implantar Sistemes de Retorn per a envasos de begudes significa anar en sintonia amb la línia marcada per la legislació europea.


En aquest document de gran detall (399 pàgines), s'analitza la posició clau del sector de la distribució com a promotor de pràctiques sostenibles en ser el nexe entre els fabricants i proveïdors i els consumidors.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: