Presentació del 'Estudi Econòmic sobre la viabilitat de la implantació del SDDR a Espanya'

Divendres 20 Abril 2012

El proper dijous 26 d'abril a partir de les 11h. es donaran a conèixer els resultats de l'informe elaborat per Eunomia sobre la implantació d'un SDDR a Espanya en l'Associació de la Premsa (C / Juan Bravo, 6 Madrid) i en directe per streaming a www.retorna.org.

El Govern podria vetar els Sistemes de Retorn sense donar opció a analitzar la seva viabilitat econòmica, social i ambiental. Les pressions de la indústria estan orientant l'executiu, corrent el risc de renunciar a un sistema que s'autofinança triplicant el reciclatge d'envasos a Espanya sense cap càrrec addicional per a la indústria.

Per evitar que se'ns pugui privar d'aquest sistema sense demostrar la seva viabilitat, Retorna presentarà el proper dijous 26 d'abril a les 11 hores a la seu de l'Associació de la Premsa de Madrid el 'Estudi Econòmic sobre la viabilitat de la implantació del SDDR a Espanya ', realitzat per la prestigiosa consultora britànica Eunomia.

Segons aquest estudi, el Sistema de Retorn pot evitar que 28 milions d'envasos es llencin cada dia a l'abocador, a carrers, boscos i platges o s'incinerin sense càrregues afegides per a la indústria, la distribució i les administracions públiques. L'estalvi d'aquest malbaratament actual, 133 milions anuals, significaria un ingrés addicional per a l'Estat, a més de comportar avantatges ambientals i socials importants.

La seva viabilitat econòmica queda clarament demostrada en l'estudi:
-Té cost zero per a l'Administració central i autonòmica
-Compensa els costos de la distribució
-Manté els costos per a la indústria
-Estalvia costos de neteja i recollida per als municipis
-Fa recaure els costos de la recollida sobre els consumidors que no tornen els seus envasos, i no sobre tots els ciutadans, com actualment.


Per poder assistir a la presentació, contactar amb l'equip de comunicació de Retorna. L'acte es podrà també seguir en videostreaming a la pàgina web de Retorna.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: