Jiménez Beltrán: "Cal posar fi al malbaratament de portar a l'abocador o a la incineració més de 30 milions d'envasos de begudes cada dia"

Dimarts 10 Abril 2012

La Comunitat de l'Institut Superior de Medi Ambient entrevista a Domingo Jiménez Beltrán, president honorífic de Retorna.

La Comunitaa del Institut Superior de Medi Ambient s'ha volgut acostar a les propostes i objectius de Retorna i del Sistema de Retorn a través d'una entrevista amb Domingo Jiménez Beltrán, president honorífic de l'associació.

"Retorna és una associació sense ànim de lucre que ha nascut per la necessitat urgent de canviar la política de residus perquè pràcticament desapareguin i gestionar-los com a recursos, que és el que són. El primer objectiu de Retorna és posar fi al malbaratament que significa portar a l'abocador o a incineració més de 30 milions d'envasos de begudes cada dia, envasos que són totalment reciclables", explica Jiménez Bletrán a l'entrevista.

El president honorífic de Retorna, raona en la xerrada que amb el Sistema de Retorn no només s'aconsegueixen objectius ambientals imprescindibles, com retirar dels espais públics tants envasos abandonats, sinó que s'aconsegueixen reduir els consums i les importacions de matèries primeres i d'energia i crear fins a 14.000 llocs de treball verds i estalvis importants en les arques municipals, sense cap cost per a les administracions.

"Totes les empreses s'hauran d'adaptar als nous temps i l'objectiu de la UE d'aconseguir que Europa faci un ús eficient dels seus recursos, el que comporta transformar els residus en veritables recursos com s'advoca des de el Full de Ruta 2050 comunitari per a l'ús eficient dels recursos ", adverteix Jiménez Beltrán.

Des d'aquest enllaç es pot consultar l'entrevista completa.

Des d'aquest enllaç es por consultar l'entrevista completa.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: