Els minoristes es comprometen en favor de l'eficiència en matèria de recursos

Dimecres 29 Febrer 2012

Janez Potocnik, Comissari de Medi Ambient: "El sector minorista té molt a guanyar millorant la confiança dels consumidors en la credibilitat de les declaracions i mesures mediambientals"

L'últim informe del Fòrum de Minoristes Europeus per la Sostenibilitat (European Retail Forum for Sustainability) demostra que els minoristes estan tenint en compte el medi ambient en les seves decisions empresarials més activament que mai. Les empreses del Fòrum estan prestant més atenció a l'ecologització de les seves cadenes de subministrament, a uns sistemes de distribució sostenibles i a la utilització d'energia procedent de fonts renovables. Això indica que la responsabilitat en matèria de medi ambient té cada vegada més sentit des del punt de vista comercial i contribueix a les polítiques de la UE de promoció del consum i la producció sostenibles.

Janez Potocnik, Comissari de Medi Ambient, ha declarat: "Els minoristes estan en les millors condicions per donar suport a l'eficiència en matèria de recursos: poden influir en el comportament mediambiental de la cadena de subministrament i estimular canvis en els hàbits dels consumidors. Els compromisos del Fòrum en matèria de medi ambient han demostrat tot el que es pot fer i m'agradaria que aquesta experiència positiva es difongués mitjançant una adopció més àmplia i general d'aquestes millors pràctiques sostenibles. El sector minorista té molt a guanyar millorant la confiança dels consumidors en la credibilitat de les declaracions i mesures mediambientals. Desitjo al Fòrum de Minoristes èxit a l'hora de crear les eines que facin això possible".

Els minoristes del Fòrum s'han compromès a prendre mesures mediambientals concretes per a contribuir al consum sostenible i a l'eficiència en matèria de recursos. Des de la seva creació el 2009, els objectius i èxits dels membres del Fòrum s'han examinat anualment. L'últim informe de seguiment descriu els 390 compromisos mediambientals dividits en tres categories: què es ven, com es ven i comunicació.

L'informe assenyala una sèrie d'exemples de millors pràctiques. Respecte al Sistema de Retorn, l'informe destaca com a exemple de bona pràctica, gràcies al treball de continua monitorització, l'esforç en fomentar el correcte ús dels Sistemes de Retorn en els països on està implantat.

L'informe també posa de manifest que els compromisos reflecteixen cada cop més les recomanacions i bones pràctiques que figuren en els documents del Fòrum de Minoristes sobre la fusta sostenible, l'etiquetatge mediambiental, l'eficiència energètica i la petjada de carboni de les botigues, la informació del cicle de vida mediambiental dels productes, la informació als consumidors, els envasos, els transports i la logística.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: