CarbonLite posa en marxa la planta més gran de reciclatge "ampolla a ampolla" dels EUA

Dimecres 8 Febrer 2012

Ha creat 100 llocs de treball i obtindrà 45 milions de quilos (45.000 tones) de PET del Sistema de Retorn d'envasos.

"Si més estats aprovessin lleis per implantar Sistemes de Retorn d'envasos, tindríem sis o set plantes similars", reconeix Neville Browne, CEO de la companyia CarbonLite. A una entrevista concedida a la publicació nord-americana Plastics News, Browne explica els avantatges i funcionament de la nova planta estrenada per CarbonLite, la major planta de reciclatge "ampolla a ampolla" dels EUA que ha creat 100 llocs de treball i d'on s'obtindran 45 milions de quilos (45.000 tones) de PET. La planta processa plàstic procedent, fonamentalment, del Sistema de Retorn d'envasos de l'Estat de Califòrnia.

"Estem portant 100 llocs de treball de nou a Amèrica, i tornant la reducció de la petjada de carboni a partir de PET reciclat a California", sosté Browne. "Una tona de resina reciclada té una empremta de carboni nou vegades menor que una de PET verge".

La planta, la més gran de PET reciclat de qualitat alimentària en els Estats Units, "té la capacitat de ser ampliada des les 45 mil tones actuals fins, potencialment, el doble".

Browne afegeix que esperava que més estats aprovessin lleis de dipòsit similars a la de Califòrnia. "Si tothom copiés a Califòrnia, tindríem plantes en sis o set estats. Invertiríem feliçment en d'altres mercats", conclou. "Som afortunats, ja que a Califòrnia tenim un bon sistema, que és un bon sistema de dipòsit. Es crea una infraestructura molt bona de recollida i un procediment on hi ha gent que recull les ampolles que altres descarten".

"Actualment hi de 225 a 275 milions de quilos de PET que passen a través de Califòrnia de camí cap a la Xina", explica Browne a l'entrevista. "La necessitat de material reciclat ha anat en augment a causa que el sector dels envasos de plàstic busca una solució del bressol al bressol".

"Serà millor que incorporin un fort sentit de la sostenibilitat, que assumeixin la responsabilitat del reciclatge, i que incorporin contingut reciclat de nou en el seu producte o es corre el risc d'anar pel mateix camí que les bosses de plàstic", va dir en al·lusió a les lleis que prohibeixen les bosses d'un sol ús en nombrosos estats americans.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: