El 83% dels espanyols reclama responsabilitat als productors

Dimarts 24 Gener 2012

"La societat ja no espera que sigui únicament el Govern el que respongui davant les necessitats socials, sinó que exigeix ​​a les empreses un compromís actiu".

Segons el segon estudi 'El ciutadà espanyol i la responsabilitat corporativa' realitzat per la Fundació Adecco, el 83,3 per cent dels espanyols deixaria de consumir una marca que no sigui responsable amb el seu entorn o no respecti els drets fonamentals. L'estudi ratifica que el compromís social i mediambiental dels productors és, cada vegada més, un valor fonamental per als espanyols, una tendència que podria fer encara més beneficiosa per als agents econòmics una aliança per impulsar la implantació del Sistema de Retorn.

En aquest sentit, la destinació dels 51 milions d'envasos que cada dia es posen en el mercat a Espanya és un assumpte amb un gran marge de millora per les grans firmes productores i envasadores. Actualment, el 70% d'aquests envasos van a parar a abocadors o incineradores o, en el pitjor dels casos, degraden els nostres carrers, boscos o platges, desaprofitant el seu valor com a nous recursos i produint greus danys mediambientals.

L'enquesta revela que encara que un 61,8 per cent afirma que no està familiaritzat amb el concepte de Responsabilitat Corporativa (RC), un 90,3 per cent d'aquest percentatge atorga a les empreses la mateixa responsabilitat que als poders públics a l'hora de respondre als problemes de l'entorn.

El director general de la Fundació Adecco, Francisco Mesonero, ha explicat que la societat "ja no espera que sigui únicament el Govern el que respongui davant les necessitats socials, sinó que exigeix ​​a les empreses un compromís actiu en aquest sentit". Així, Fundació Adecco ha revelat en les conclusions de l'estudi que moviments com el 15-M enforteixen la creença que els ciutadans exigeixen a les grans corporacions reponsabilitat i compromís davant la situació de crisi.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: