A Santiago, ni un sol envàs a terra

Dimarts 13 Desembre 2011

La Universitat de Santiago de Compostela s'uneix a la campanya del Retorna Tour per demostrar els avantatges del Sistema de Retorn d'envasos.

El Retorna Tour, que compta amb un sistema que separa i compacta llaunes i ampolles buides de plàstic i metall comença avui la seva estada a la Universitat de Santiago de Compostel·la (Campus Sud, enfront de la Biblioteca Concepción Arenal), on s'hi estarà fins al dia 16 de desembre. El petit incentiu de 5 cèntims per envàs i la demostració de com funciona un sistema més just, econòmic i ecoeficient està aconseguint una participació en augment, com ja es va demostrar durant la gira efectuada per diverses ciutats d'Espanya durant el passat estiu.

A Santiago, una de les novetats serà una càmera interna a través de la qual es podrà observar l'eficàcia de la separació i compactació dels envasos. Des de la pantalla externa de la furgoneta es podrà veure com la màquina de demostració separa les llaunes de metall i alumini dels envasos de plàstic i després els compacta per al seu posterior lliurament a un reciclador autoritzat.

La furgoneta estarà aparcada al mateix lloc durant quatre dies, fins el 16 de desembre, en horari de 17.00 a 20,00 hores. Els estudiants i tots els ciutadans que tornin els seus envasos es veuran recompensats amb cinc cèntims per cada un que dipositin a la màquina que porta a bord la furgoneta. Hi ha l'opció de donar aquestes petites quantitats a l'ONG Banc d'Aliments, una cosa que una gran part dels participants realitzen.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: