Álvaro Martínez Chana: "El camp i els boscos d'Almonacid estan quedant molt nets"

Divendres 9 Desembre 2011

Deu dies després de donar llum verda al projecte pilot de recollida manual d'envasos, l'alcalde de Almonacid argumenta totes les coses positives que l'experiència ha comportat per al municipi.

Passats deu dies de la posada en marxa del projecte pilot de recollida manual a Almonacid del Marquesado (Conca), l'alcalde de la localitat, Álvaro Martínez Chana, no pot més que expressar la seva alegria per les conseqüències positives que la iniciativa de Retorna ha portat al municipi.

"Les sensacions a Almonacid són 100% positives amb aquesta prova pilot, tant a nivell econòmic com medioamiental", explica Martínez Chana. "La gent està responent d'allò més bé. Hi ha una febre per les llaunes i les ampolles i això fa que el camp i els boscos s'estiguin quedant molt nets", afirma.

En aquests primers 10 dies, Almonacid, un poble de 500 habitants, ja ha recuperat 7000 envasos i l'alcalde assenyala que el col · lectiu més implicat està sent el dels nens, que amb les seves batudes de recollida han deixat la totalitat del terme municipal net de envasos lleugers.


A més, dos factors més fan ser d'allò més optimista a Martínez Chana. D'una banda, l'alcalde sosté que els comerços del poble han experimentat un major dinamisme en el consum. "La gent torna més a la botiga, compra més i al poble es genera més riquesa", argumenta. De l'altra, l'alcalde de Almonacid relata que per als seus ciutadans, formar part d'un projecte únic a Espanya, és motiu de gran satisfacció. "Se'ls veu inflats per la repercussió en els mitjans que està tenint el tema i perquè estan orgullosos que el seu poble es doni a conèixer per alguna cosa positiva", conclou.

Almonacid continuarà aplicant un Sistema de Retorn d'Envasos manual fins al 30 de desembre.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: