Almonacid del Marquesado, un poble que ja és pioner a tota Espanya

Dimecres 30 Novembre 2011

Ja s'ha donat el tret de sortida al primer projecte pilot de recollida manual d'envasos a Almonacid del Marquesado (Conca).

Des d'aquest 30 de novembre i durant el proper mes, el poble d'Almonacid del Marquesado (Conca) serà un lloc únic a tota Espanya gràcies al projecte pioner de recollida manual d'envasos que tindrà com a escenari aquest municipi castellà-manxec i al que avui s'ha donat llum verda.

L'alcalde de la població, Álvaro Martínez Chana, Eduardo de Miguel com a representant de Retorna i d'Elena Gómez, portaveu de l'empresa InclamCO2, han donat oficialment el tret de sortida a l'Ajuntament d'Almonacid a aquesta iniciativa que ja ha revolucionat aquest poble de 500 habitants. Les famílies porten setmanes fent apilament d'envasos i els nois i noies del municipi han passat l'últim cap de setmana netejant tots els boscos del voltant recuperant llaunes i ampolles de plàstic.

I tot això perquè, durant el proper mes, els veïns d'aquest poble de Conca han de participar en una prova pilot de recollida manual d'envasos pionera. Amb la col·laboració de les dues botigues de queviures i de la carnisseria de la població, es pretén demostrar alguns dels avantatges del Sistema de Retorn d'envasos, que pot realitzarse de forma manual o de forma automàtica. En aquest cas, s'analitzarà el funcionament de la recollida manual i de la col·laboració ciutadana i la implicació dels petits comerços.

La campanya no només servirà per conèixer la resposta veïnal i de part dels comerços, també permetrà avaluar l'estalvi que significa per al municipi, derivat de la neteja dels carrers i papereres. I a més, paral·lelament es realitzarà un estudi de l'estalvi de les emissions de diòxid de carboni (CO2), que portarà a terme l'empresa especialitzada InclamCO2.

Igual que durant el Retorna Tour, els veïns rebran a manera de compensació per la seva participació cinc cèntims per cada envàs, mentre que el comerciant rebrà dos cèntims per la feina suplementària que li suposa fer-se càrrec d'ells. Les botigues han col·locat uns sacs de plàstic transparent on s'introduiran les llaunes i ampolles de plàstic usats, que posteriorment seran lliurats a un reciclador autoritzat.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: