Retorna inicia una prova pilot de recollida manual d'envasos a Castella - la Manxa

Divendres 25 Novembre 2011

La localitat d'Almonacid del Marquesado (Conca) col·laborarà durant un mes perquè tots els seus envasos de begudes es reciclin.

A partir del proper dimecres 30 de novembre i durant un mes, els 500 veïns de la localitat d'Almonacid del Marquesado, a Conca, participaran en una prova pilot de recollida manual d'envasos amb la col·laboració de les dues botigues de queviures del poble. Retorna pretén amb aquesta iniciativa demostrar alguns dels avantatges del Sistema de Retorn d'envasos, que es pot realitzar de forma manual o de forma automàtica, amb eficàcia i transparència. En aquest cas, s'analitzarà el funcionament de la recollida manual, la col·laboració ciutadana i la implicació dels petits comerços.

La campanya no només servirà per conèixer la resposta veïnal i dels comerços, també permetrà avaluar l'estalvi que significa per al municipi, derivat de la neteja dels carrers i papereres. Paral·lelament es realitzarà un estudi de l'estalvi de les emissions de diòxid de carboni (CO2), que portarà a terme l'empresa especialitzada InclamCO2.

Igual que durant el Retorna Tour, els veïns rebran com a compensació per la seva participació cinc cèntims per cada envàs, mentre que el comerciant rebrà dos cèntims per la feina suplementària que li suposarà fer-se càrrec de les llaunes i ampolles. Les botigues col·locaran uns sacs de plàstic transparent on s'introduiran les llaunes i ampolles de plàstic usades, que posteriorment seran lliurats a un reciclador autoritzat.

Els tres primers dies de la campanya també estarà present la furgoneta del Retorna Tour, perquè la gent es familiaritzi també amb la recollida automàtica, tal i com ho van fer centenars de milers de ciutadans durant el Retorna Tour, on es van reciclar 270.000 envasos.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: