El sistema de retorn d'envasos, implantat a les Illes Fiji

Dimecres 5 Octubre 2011

L'arxipèlag oceànic, preocupat per l'acumulació d'envasos d'un sol ús en carrers, rius i platges, aprova la implantació del sistema de retorn d'envasos de begudes.

Per exòtiques i llunyanes que semblin les Illes Fiji, situades al cor de l'oceà Pacífic, afronten problemes molt semblants als nostres, entre els quals hi ha la gestió de residus. Segons dades del Ministeri de Medi Ambient local, a les Fiji es consumeixen uns 50 milions d'envasos de beguda a l'any i la gran majoria no són reciclats. En paraules de les autoritats locals, grans quantitats d'aquests envasos s'acumulen als carrers, als rius i a les platges del país, cosa que està començant a afectar perillosament a la vida marina de les illes.

És per això que el govern de les Illes Fiji ha volgut posar punt i final a aquesta mala gestió dels residus i aquesta setmana ha aprovat la creació d'un sistema de dipòsit i retorn per a envasos d'un sol ús, amb un incentiu en forma de reemborsament per assegurar que tots els envasos de begudes siguin correctament reciclats. En altres paraules, el SDDR ha arribat a aquest idíl.lic emplaçament oceànic.

Les Illes Fiji se sumen així a la llista de regions i països del món que, amb el convenciment que el sistema de reciclatge actual (com el que tenim a Espanya) no és ni eficient ni ecològic, ja han implementat amb èxit el sistema de retorn d'envasos de begudes.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: