Però si nosaltres ja reciclem?

Dilluns 3 Octubre 2011

Malgrat l'onada de calor que assola Bilbao, l'interès en la furgoneta del Retorna Tour sobre el sistema de retorn d'envasos de begudes està sent constant.

Els termòmetres a Bilbao ha marcat registres històrics aquest cap de setmana. El mercuri s'ha alçat fins gairebé fregar els 40 graus en ple inici de mes d'octubre, però l'onada de calor no ha minvat l'interès dels biscaïns pel sistema de retorn d'envasos de begudes a través de la presència del Retorna Tour. La presència de ciutadans ha estat contínua des que dijous passat la furgoneta s'instal.lés a l'Arenal, però el cap de setmana ha incrementat l'afluència notablement. L'interès ha estat constant i els membres del Retorna Tour fins i tot han hagut d'organitzar petits mítings a peu de furgoneta per informar sobre el sistema de retorn. "Però si nosaltres ja reciclem?", era la reacció general d'unes persones que han pogut informar-se sobre els límits del sistema de reciclatge actual, en què només una de cada cinc llaunes va a parar al contenidor groc, i les millores que proposa el sistema de retorn, que assegura un percentatge de nou de cada deu envasos lleugers al contenidor adequat, gràcies a aquestes xerrades.

L'interès dels bilbaïns s'ha manifestat en centenars de fimas perquè es legisli a favor de la implementació del sistema de retorn d'envasos de begudes. La xifra d'adhesions en quatre dies ja frega el mig miler. La mitjana d'envasos recuperats a la furgoneta del Retorna Tour ha estat de 2.000 unitats al dia. A més, prossegueix la campanya de difusió del sistema de retorn per les escoles de Bilbao. L'última visita del Retorna Tour ha estat a l'escola Atxuri, on dos grups de 25 i 26 anys han atès al taller impartit en euskera.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: