L' èxit de Retorna Tour a El Saler (València) confirma la viabilitat del Sistema de Dipòsit a pobles i ciutats

Dijous 11 Agost 2011

Bars, càmpings i particulars -molts dels quals no separaven els seus envasos amb anterioritat a l'arribada de la furgoneta de Retorna Tour- han aconseguit xifres que superen fins i tot les de Madrid. Balears, propera parada.

El Saler, un poblet a peu de platja a l'Albufera valenciana, ha confirmat que el sistema de dipòsit i retorn per a envasos funciona en qualsevol àmbit del territori. Amb un incentiu simbòlic de 5 cèntims per envàs, el poble i els voltants s'han bolcat. Bars, càmpings i particulars -molts dels quals no separaven els seus envasos amb anterioritat a l'arribada de la furgoneta de Retorna Tour- han aconseguit xifres que superen fins i tot les de Madrid.

El rècord de participació es va aconseguir ahir, amb 5883 envasos recuperats, recollits en la seva majoria de carrers, platges i papereres, evitant així que acabessin en un abocador o incinerats. El nombre d'envasos recuperats ha anat augmentant des del primer dia ha arribat a un total de 21.820. Una mitjana diària de més de 2.180 llaunes i ampolles que han lliurat els ciutadans per al seu reciclatge a canvi de 5 cèntims per envàs, encara que molts d'ells han lliurat aquest incentiu al Banc d'Aliments, demostrant que la raó de la seva participació en la iniciativa no és altra que la de donar suport a un sistema més racional i sostenible.

La propera parada de Retorna Tour és Mallorca, on estarà del 17 al 26 d'agost: del 17 al 21 a Passeig Ciutat Jardí (Alçada c / Illa de Malta), Palma de Mallorca, i del 22 al 26 a la Plaça de la Constitució de Capdepera. Després Mallorca, la furgoneta es traslladarà a Eivissa (29/08 - 9/09).

De la presència de Retorna Tour a València es poden destacar dos aspectes: l'excel· lent acollida del sistema també en zona costanera i petites poblacions, amb un percentatge per sobre del 90% de ciutadans que donen suport i valoren els avantatges per sobre de l'esforç que implica i la denúncia per la poca participació en el sistema actual de contenidors per part de càmpings, restaurants i bars.

La màquina del Retorna Tour, adaptada a una furgoneta que recorre l'Estat espanyol durant 4 mesos, separa i compacta llaunes i ampolles de plàstic, mostrant a la població el funcionament i els beneficis econòmics i ambientals del sistema de dipòsit per envasos. Amb la seva implantació, el sistema s'ampliaria també a envasos de vidre i brics i funcionaria amb devolució manual en el cas de petits i mitjans comerços o amb màquines separadores per a les grans superfícies.

La iniciativa de RETORNA, associació formada per empreses del sector de la recuperació, sindicats, consumidors, ONG ambientals i institucions, pretén acostar a diverses ciutats espanyoles aquest sistema de recuperació. El Sistema de Dipòsit per a envasos triplicaria l'índex de reciclatge actual i tornaria a introduir la reutilització dels envasos d'ús domèstic.




 
http://www.facebook.com/retorna
http://www.twitter.com/_retorna
http://retornarparaelfuturo.blogspot.com/.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: