Galícia: El 37% dels residus dels contenidors grocs són "impropis"

Dimarts 31 Maig 2011

La Societat Gallega de Medi Ambient (Sogama) denuncia que l'increment de població atesa no ha comportat millores proporcionals en el tractament de residus.

En declaracions a l'Agència EFE, Luis Lamas, president de la Societat Gallega de Medi Ambient (Sogama) ha denunciat la baixa taxa de reciclatge dels residus procedents dels contenidors grocs a Galícia. Segons Lamas, el 37% d'aquests residus són impropis. A la planta de Cerceda actualment s'estan tractant unes 17.000 tones de residus procedents de contenidors grocs, xifra que es queda curta si es té en compte l'augment de la població atesa amb l'adhesió de nous municipis. "L'increment de tones tractades no és propocional, el que vol dir que la gent no està separant de forma correcta".

Segons Lamas, pràcticament la totalitat de les 400.000 tones d'escombraries que arriben en bosses negres és irrecuperable, la qual cosa no només perjudica el medi ambient, sinó també l'economia, ja que s'estan llençant a l'abocador ingents quantitats de recursos.

Aquestes declaracions van ser realitzades en la presentació d'un videojoc per incentivar el reciclatge entre els joves.



Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: