"El sistema actual subvenciona la producció de residus"

Divendres 13 Maig 2011

En declaracions a l'Agència EFE, Víctor Mitjans, director d'estudis tècnics de Retorna, assegura que el Sistema de Dipòsit d'envasos és sostenible econòmicament, com a alternativa a l'actual sistema de reciclatge.

En declaracions a l'Agència EFE, el director d'estudis tècnics de l'associació Retorna, ha assegurat que el sistema actual de reciclatge "afavoreix els productors d'envasos, ja que la recollida selectiva és baixa, de manera que el cost més gran de la gestió de els residus recau en els ajuntaments", i no en les empreses que produeixen els envasos, que només gestionen els contenidors grocs i verds.

Segons Mitjans, amb la implantació d'un Sistema de Dipòsit Devolució i Retorn (SDDR) d'envasos "augmentaria el preu dels punts verds, que han de pagar els productors dels envasos, però es reduiria la despesa dels ajuntaments, responsables de la gestió dels residus que no se separen". Per a la seva implantació general a Espanya, es necesitaráin uns 30.000 punts de dipòsit automàtic d'envasos en grans superfícies.

Per a Mitjans, la implantació del SDDR suposa "una assumpció clara i transparent dels costos, qui és responsable del residu ha de pagar el residu". L'eficàcia d'aquest sistema ha quedat demostrada en 32 regions i països del món, sent Alemanya un dels referents, amb una taxa del 98% de recuperació dels envasos.

Llegeix la noticia sencera a Agencia EFE.
Més sobre la proposta de Retorna.



Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: