Dimecres 13 Desembre 2023
Organitzacions que treballen en tots els territoris de l'Estat contra la contaminació dels envasos de begudes s'uneixen en un manifest conjunt per exigir al nou Executiu de Sánchez i Ribera el desplegament per complet la Llei de Residus i el Reial Decret d'Envasos perquè el retorn de llaunes, ampolles i brics en botigues i supermercats sigui una realitat a Espanya com més aviat millor.

Dimarts 21 Novembre 2023
Demà 22 de novembre es vota en el ple del Parlament Europea una proposta de reglament d'envasos (PPWR en anglès) que corre perill de continuar rebaixant la seva ambició i oferir exempcions a la indústria per a complir els objectius inicials marcats per la Comissió Europea. Més de 40 organitzacions signen un manifest conjunt perquè el text no perdi ambició i asseguri la presència dels Sistemes de Dipòsit per a envasos de beguda, ja que és l'única forma per a assegurar la circularitat d'ampolles i llaunes.

Dimarts 11 Juliol 2023
L'Aliança Residu Zero ha enviat als representants polítics 12 propostes per les eleccions generals del 23 de juliol de 2023.

Dijous 8 Juny 2023
· La Guàrdia Civil ha descobert 5.700 tones de residus plàstics que s'han comptabilitzat com reciclades, quan en veritat es van exportar il·legalment a països del Sud global. 

· Al seu torn, alerten de l'augment d'incendis en plantes de reciclatge des de la prohibició d'entrada de residus a la Xina, en comptes de reciclar els residus. Es torna a demostrar que existeix una falta de control i transparència alarmants amb la gestió de residus a Espanya.

· Les organitzacions que ja van denunciar a Espanya davant la Comissió Europea per incomplir els objectius de reciclatge de 2020 valoren tornar a usar la via legal per a aconseguir posar llum sobre una pràctica de la qual “podem estar veient només la punta de l'iceberg”.

· La recerca del *SEPRONA coincideix amb l'informe d'alertes primerenques de la Comissió Europa, que adverteix a Espanya del perill d'incompliment dels objectius de reutilització i reciclatge en 2025 i li recomana que introdueixi “mecanismes de control que assegurin el compliment de les normes per part de les administracions locals i regionals i els productors”.

Dimarts 16 Maig 2023
Les mateixes organitzacions, que ja han denunciat a Espanya davant la Comissió Europea per incomplir els objectius de reciclatge de 2020, alerten al Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic d'una recerca que revela dubtes respecte a la comptabilitat d'Ecoembes sobre els envasos recuperats de manera separada, en particular, i les xifres de reciclatge en general.

Les entitats demanen una reunió urgent a les responsables del ministeri per a analitzar a fons aquestes evidències.

Moltes de les mesures contemplades en la Llei de Residus i el Reial decret d'Envasos estan pendents de desenvolupament en funció del compliment d'objectius, especialment, la posada en marxa d'un Sistema de Dipòsit per a envasos de begudes d'un sol ús i reutilitzables.

Feed RSS de notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: