Alemanya planeja ampliar el seu Sistema de Dipòsit i fomentar encara més els envasos reutilitzables

Dijous 21 Gener 2021

Segons la proposta aprovada ahir pel Gabinet de Ministres germànics, els sucs (2022) i la llet (2024) també es vendran amb dipòsit per a assegurar la seva recuperació i fomentar la prevenció i la reutilització.El Gabinet de Ministres del Govern alemany acaba d'aprovar la proposta de la ministra federal de Medi Ambient, Svenja Schulze, per a ampliar el seu Sistema de Dipòsit a nous envasos de begudes i augmentar l'ús dels envasos reutilitzables.

Des de 2003, a Alemanya els envasos d'aigua, refrescos i cerveses es venen amb un dipòsit que les persones recuperen quan retornen les llaunes i les ampolles a supermercats i botigues i, gràcies a aquesta mesura, recuperen el 98.5% dels envasos per a la seva reutilització i reciclatge. Ara, per a fomentar la prevenció en l'ús d'envasos i facilitar el màxim la reutilització, des del Ministeri de Medi Ambient volen ampliar el tipus de begudes que s'embenen amb dipòsit. El projecte de llei aprovat aquest dimecres 20 de gener inclou:

-Que tots els sucs en ampolles de plàstic i llaunes s'embenen amb dipòsit a partir de gener de 2022.

-Que la llet en ampolles de plàstic i llaunes es vengui amb dipòsit a partir de gener de 2024.
 
Al mateix temps, la nova normativa pretén que restaurants, empreses de servei d'àpats i serveis de lliurament de menjar i beguda a domicili hagin d'oferir una variant reutilitzable d'envasos de menjar i beguda per a portar a partir de 2023. A més, aquesta opció reutilitzable no pot ser més cara que la d'un sol ús i ha d'estar anunciada amb claredat.

Actualment, el dipòsit per als envasos de beguda d'un sol ús a Alemanya és de 25 cèntims, mentre que per a les ampolles de plàstic reutilitzables és de 15 cèntims i per a les ampolles de vidre reutilitzables és de 8 cèntims.

A partir d'ara, la proposta aprovada en el Gabinet de Ministres haurà d'anar al Parlament. Es preveu que la seva aprovació definitiva pugui arribar per al pròxim estiu.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: