Éxit a Menorca: Més de 13.000 envasos recuperats i una Ciutadella totalment neta després de les festes de Sant Joan

Dilluns 25 Juny 2018

En el marc de la campanya 'Per una mar sense plàstic', l'experiència de retorn d'envasos durant les festes de Sant Joan a Ciutadella ha evitat que 13.627 envasos de begudes acabessin abandonats.El comentari entre els habitants de Ciutadella i els treballadors dels serveis de neteja ha estat unànime. Quan els residus tenen un valor econòmic, la gent no els abandona, ajuda amb entusiasme a la seva recuperació i els espais públics queden totalment nets. Aquesta ha estat la gran conclusió de l'experiència de retorn d'envasos posada en marxa durant aquestes festes de Sant Joan a Ciutadella per la campanya 'Per una mar sense plàstic' i el Consell Insular de Menorca, l'Agència Menorca Reserva de Biosfera i l'Ajuntament de Ciutadella.

Les persones han acudit sense parar durant els dies 23 i 24 de juny a la Plaça del Pins per tornar els seus envasos de begudes i, a canvi, han rebut una compensació de 10 cèntims d'euro per cada llauna, ampolla o bric. La iniciativa ha tingut un èxit desbordant i 13.627 envasos de begudes s'han lliurat d'acabar per terra, com en festes anteriors, ja que han estat recuperats per una ciutadania encantada i il·lusionada amb l'acció. De fet, els ciutadans van continuar portant les seves bosses d'envasos a la plaça dels Pins fins i tot un cop acabada l'acció. La màquina de retorn d'envasos ha estat activa durant 10 hores entre els dies 23 i 24. Durant la primera jornada es van recuperar 5.600 envasos i durant la segona, 8.027. Les llaunes, ampolles i brics recuperats representen en volum més de 10.000 litres.

L’acció ha coincidit amb l’aprovació al Consell Balear de la primera Llei de Residus, que precisament incorpora la devolució d’envasos de begudes al comerç com una de les solucions per acabar amb els plàstics d'un sol ús. Ara, la llei ha de ser debatuda al Parlament.

'Per una mar sense plàstic' es tracta d'una iniciativa que reuneix organitzacions diverses que s'uneixen amb un sol objectiu: alliberar les Illes Balears del milió d'envasos de begudes que cada dia contaminen el nostre territori. La campanya l’impulsen Amics de la Terra, Greenpeace, GOB, Fundació Deixalles, Pimeco, recircula, Rezero i Retorna.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: