Els supermercats Iceland i Co-op volen un Sistema de Dipòsit al Regne Unit per ajudar a la "sostenibilitat del planeta"

Dijous 30 Novembre 2017

Aquestes dues grans cadenes d'alimentació britàniques, al costat de l'holandesa Aldi, posen en valor els beneficis mediambientals i econòmics de vover a tornar els envasos de begudes al comerç.Dos grans supermercats del Regne Unit han fet un pas endavant per intentar reduir la quantitat d'escombraries que s'obre camí en els nostres oceans i per això han donat el seu suport públic a un Sistema de Dipòsit.

Iceland i Co-op, les dues cadenes d'alimentació, han manifestat el seu suport al fet que els consumidors puguin tornar els envasos de begudes a les seves botigues a canvi de recuperar el dipòsit prèviament abonat per beneficiar la sostenibilitat a llarg termini del planeta.

En altres regions del món, el sistema evita l'abandonament massiu de llaunes i ampolles al entono i impulsa les taxes de reciclatge. És per això que el govern escocès ja s'ha compromès a impulsar el seu propi Sistema de Dipòsit.Richard Walker, director de sostenibilitat de Iceland Foods, comenta: "Cada minut, un camió ple de deixalles plàstics arriba als nostres oceans. A la Gran Bretanya, es perden fins a 16 milions d'ampolles de plàstic d'un sol ús per dia".

"Gran Bretanya necessita un Sistema de Dipòsit amb urgència per recuperar més del 90% dels envasos de begudes, com passa als països on aquest sistema funciona", conclou.

Per la seva banda, Jo Whitfield, responsable executiva de Co-op, va dir que ells sempre donarà suport a les iniciatives que ajudin al fet que es recicli més. "Co-op està a favor d'impulsar un Sistema de Dipòsit que ajudi a pujar les xifres de reciclatge i que ajudi a solucionar el problema de les escombraries marines", va explicar.

Aquesta decisió d'aquestes dues firmes britàniques coincideix en el temps amb el posicionament de la cadena Aldi a Holanda. En un comunicat públic fet aquesta setmana, Aldi posa en valor els beneficis per al clima que té un Sistema de Dipòsit i els estalvis que suposa en termes d'emmagatzematge i transport. 

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: