Malta tindrà un Sistema de Dipòsit per protegir la Mediterrània com el que es vol impulsar a Catalunya

Divendres 6 Octubre 2017

El primer ministre de Malta, Joseph Muscat, al costat del comissari europeu de Medi Ambient, Karmenu Vella, ha anunciat avui a la inauguració de la conferència #OurOcean que posarà en marxa un Sistema de Dipòsit que redueixi en un 70% les ampolles de plàstic que acaben al mar."Vull que el meu discurs marqui el camí i es comprometi amb accions concretes que de veritat protegeixin els nostres oceans"
. Amb aquesta contundència, Joseph Muscat, primer ministre de Malta, ha obert al costat de Karmenu Vella, comissari europeu de Medi Ambient, i Federica Mogherini, vicepresidenta de la Comissió Europea, la conferència de la Unió Europea per a la protecció dels oceans que se celebra en aquesta illa mediterrània (#ourocean). 

I com a exemple d'aquest compromís, Muscat ha anunciat que, a partir de 2019: "Malta es compromet a recuperar el 70% de les ampolles de plàstic generades a les nostres illes. Ho farem introduint un Sistema de Dipòsit i Retorn". Davant personalitats, polítics, científics i activistes de tot el món, el primer ministre maltès ha expressat un desig que va més enllà de la protecció de les seves illes. "No serà fàcil i per això ens hem estat preparant. Potser genera controvèrsia, però és un pas necessari. I, a més, ens agradaria que la nostra decisió iniciés una tendència a la Mediterrània. Imagineu quant podríem marcar la diferència".

Efectivament, en aquesta via es troben també diferents CC.AA. espanyoles banyades per la Mediterrània. Tant la Comunitat Valenciana, com les Balears i Catalunya han iniciat processos legals per tornar a recuperar la pràctica de retornar els envasos a la botiga per evitar que desenes de milions de llaunes i ampolles acabin cada any al fons del mar.

De fet, aquests governs autonòmics afirmen que cada dia, 10 milions d'envasos de begudes es perden i contaminen els territoris de la costa mediterrània del nostre estat.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: