La gran oportunitat de Coca-Cola per protegir el nostre entorn

Dimecres 1 Març 2017

Al mateix temps que la marca de begudes reacciona i dóna suport a la Gran Bretanya el recuperar la pràctica de retornar els envasos al comerç, Coca-Cola a Espanya insisteix en oposar-s'hi.La preocupació cada vegada més global sobre com l'empremta dels residus que generem danya el nostre planeta, principalment mars i oceans, va portar la setmana passada a Coca-Cola a Gran Bretanya a posicionar-se en favor de recuperar l'hàbit de retornar els envasos de begudes al comerç per evitar que acabin contaminant el nostre entorn. "El moment és l'adequat per provar noves mesures com un Sistema de Dipòsit ben dissenyat per a envasos de begudes, començant per Escòcia", va raonar en un comunicat la multinacional de begudes.


Traducció: Gir de 180º de Coca-Cola sobre el Sistema de Dipòsit per ampolles de plàstic 

Aquesta decisió històrica, ha provocat que Coca-Cola a Espanya hagi mostrat públicament la seva opinió sobre l'assumpte, sobretot quan a la Comunitat Valenciana volen també acabar amb les llaunes i les ampolles abandonades fent que es tornin a vendre amb dipòsit. En aquest cas, per a la filial espanyola segueix prevaleciando la posició institucional que la multinacional de begudes marca des d'Atlanta, per sobre de la salut i la protecció del nostre territori. A finals de l'any passat, una filtració revelava com des del departament de Relacions Governamentals de Coca-Cola, qualificaven les taxes a les begudes ensucrades, l'augment dels objectius de reciclatge i d'ús d'envasos reutilitzables i la implantació de Sistema de Dipòsit com polítiques contra les que lluitar en contra. I, a diferència dels seus col·legues britànics, Coca-Cola a Espanya està decidida a seguir a ulls clucs aquestes directrius. De fet, Coca-Cola porta lluitant dècades per impedir la posada en marxa de polítiques que augmenten el reciclatge i protegeixen millor el medi ambient. L'exemple més clar d'això ha succeït a Austràlia en aquests últims anys. Coca-Cola va portar a judici a la regió dels Territoris del Nord quan va decidir recuperar el hábtio de retornar els envasos al comerç. I Greenpeace a Austràlia ho va denunciar en el següent vídeo:La regió australiana va vèncer el litigi davant Coca-Cola i, de fet, diverses regions més com Nova Gal·les del Sud i Queensland també han apostat per fer que les begudes es tornin a vendre amb dipòsit per cuidar molt millor les seves costes i platges.

Al món són ja més de 40 les regions que han optat per complementar la recollida a través de contenidors de colors amb el retorn dels envasos de begudes al supermercat. En tots aquests llocs, es recuperen de mitjana el 90% de les llaunes i les ampolles. Els contenidors aconsegueixen gestionar parcialment el que es consumeix a la llar, però si es vol evitar l'abandonament massiu de llaunes i ampolles de begudes, que és el que més es consumeix a l'exterior, el Sistema de Dipòsit és l'única manera coneguda arreu el món de aconseguir-ho. Ja que en els llocs en què els ciutadans no poden tornar els envasos al comerç, la realitat és que les llaunes i les ampolles acaben contaminen seriosament el seu territori. Desitgem que Coca-Cola a Espanya sigui capaç de seguir l'exemple dels seus col·legues britànics i escoltar a la ciutadania, que en diverses enquestes d'opinió ha donat el seu suport massiu a recuperar aquesta pràctica per protegir el seu entorn.


Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: