Coca-Cola dóna suport que els envasos es retornin al comerç a Escòcia perquè no acabin abandonats

Divendres 24 Febrer 2017

En una decisió històrica, la multinacional de begudes reconeix per fi els beneficis mediambientals dels Sistemes de Dipòsit i s'obre a col·laborar perquè les begudes a Escòcia i la resta del Regne Unit es tornin a vendre amb dipòsit.En els llocs en dond els ciutadans tornen els envasos al comerç, no trobes ni llaunes ni ampolles de begudes abandonades. Aquesta realitat, que ve sent una evidència en més de 40 regions del món durant les últimes dècades, acaba de ser avalada fins i tot per Coca-Cola a Escòcia , en un posicionament històric per part de la multinacional de begudes. 

"Estem millorant la sostenibilitat dels nostres envasos, però està clar traas les nostres converses amb experts que el moment és l'adequat per provar noves mesures, com un Sistema de Dipòsit ben dissenyat per a envasos de begudes, començant a Escòcia on les converses estan avançades", resa en un comunicat públic la filial britànica de Coca-Cola. En el mateix, es reconeix que la pràctica de retornar els envasos al comerç compta amb l'ampli suport de la ciutadania. "Donarem suport qualsevol iniciativa ben pensada que tingui el potencial d'augmentar el reciclatge i reduir les escombraries", resumeix el comunicat.La societat britànica en general i escocesa en particular ha acollit amb esperança la nova postura de Coca-Cola, que fins no fa res qualificava els Sistemes de Dipòsit com una eina contra la qual lluitar. Però la tasca d'organitzacions civils com Have you Got the Bottle a Escòcia i Campaign to Protect Rural England (CPRE) a Anglaterra, sembla haver fet caure la bena dels ulls a la multinacional de begudes. Les grans capçaleres de les Illes, com Sky News, The Guardian o The Independent s'han fet ressò de la notícia. I fins i tot el programa de Nacions Unides per al Medi Ambient ha saludat la decisió de Coca-Cola.
  Estem davant d'un primer pas per part de Coca-Cola per contribuir efectivament a la protecció dels entorns terrestres i marins. I aquest compromís s'ha de materialitzar, no només a Escòcia, sinó a la resta de països, retornant als ciutadans el dret de retornar els envasos de begudes al comerç per així evitar que milions de llaunes i ampolles acabin contaminant nostres carrers, camps, platges i mars.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: