Nacions Unides declara la guerra als residus marins

Dijous 23 Febrer 2017

El programa de Nacions Unides per al Medi Ambient llança la campanya global #cleanseas per intentar reduir al màxim la presència de plàstics en els oceans en 2022. Un dels grans objectius és acabar amb els envasos d'usar i llençar.

Nacions Unides s'ha unit al clam global per actuar davant el creixement dels residus marins i ha llançat una campanya global sota el nom de #CleanSeas. En ella participen de sortida 10 països, grans companyies i algunes celebritats i té com a objectiu acabar per 2022 amb l'equivalent d'un camió d'escombraries que cada minut arriba als oceans avui en dia.

El programa ha identificat dos grans fonts de contaminació: els microplásticos en els productes d'higiene i neteja i el massiu ús d'envasos d'un sol ús fets de plàstic. I és per això que urgeix als governs del món a promulgar lleis que redueixin i prohibeixin el fa servir d'aquests plàstics.


"Fa massa temps que veiem com el problema es fa pitjor i pitjor. Això ha de parar-se ja", ha sentenciat Erik Solheim, cap del programa de Medi Ambient de Nacions Unides.

En aquest sentit, les Nacions Unides ja se n'ha fet ressò de la declaració de Coca-Cola a Escòcia donant suport que els envasos tornin a tornar-se al comerç per reduir la contaminació plàstica i millorar les taxes de reciclatge.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: