La ciutadania a València dóna suport massivament (89%) que els envasos es retornin al comerç per evitar el seu abandonament

Divendres 20 Gener 2017

Una enquesta conduïda per Onda Cero a Elx torna a demostrar que la gran majoria de la societat vol que les begudes es tornin a vendre amb dipòsit per poder recuperar els milions de llaunes i ampolles que avui es perdin en el nostre entorn. El 89% de suport coincideix amb els resultats obtinguts en enquestes realitzades tant a Espanya com en diferents països d'Europa, Amèrica i Oceania.

La Comunitat Valenciana avança en el seu pla de recuperar la pràctica de vendre les begudes amb dipòsit per evitar l'abandonament diari de milions de llaunes i ampolles en l'entorn urbà, rural i marí. I ho fa convençuda que es tracta d'una mesura que la immensa majoria dels seus ciutadans veu amb molt bons ulls. De fet, aquesta setmana la Conselleria de Medi Ambient valenciana ha pogut ratificar aquesta sensació. El 89% dels participants d'una enquesta promoguda per l'emissora Onda Cero a Elx (Alacant) mostraven el seu acord amb la idea.

Aquests resultats demostren una vegada més que la ciutadania aquesta encantada de participar retornant els envasos al comerç per contribuir positivament a la protecció del medi ambient i l'impuls d'una economia molt més verd. De fet, fa de dos mesos la pròpia Conselleria de Medi Ambient valenciana va presentar les conclusions d'una enquesta telefònica realitzada a més de 1.000 persones en la qual el 95% dels consumidors veien amb bons ulls la iniciativa i el 86% considerava que acabaria amb les llaunes i ampolles abandonades. És més, en les 40 regions on funciona el Sistema de Dipòsit, una mitjana del 80% dels ciutadans aproven una iniciativa en què se senten orgullosos de participar.

Precisament, l'enquesta ha coincidit amb la visita a Elx del secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Àlvaro, que aquesta setmana ha explicat el projecte de la Generalitat d'implementar un Sistema de Dipòsit per a les aigües, els refrescos, els sucs i les cerveses amb per tal d'acabar amb el seu abandonament i promoure l'economia circular. Referent a aquesta mesura, l'alcalde il·licità, Carlos González, ja ha declarat que el Sistme de Dipòsit permetrà retirar "milions d'envasos del nostre medi ambient i emetre menys diòxid de carboni a l'atmosfera. Elx ha d'estar recolzant una iniciativa d'aquesta naturalesa".

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: