31 entitats socials i empresarials donen suport a la Generalitat valenciana en el seu pla d'acabar amb les llaunes i les ampolles abandonades amb un sistema de dipòsit

Dilluns 28 Novembre 2016

Des ONG Ecologistes fins patronals del sector del reciclatge. Des sindicats fins a associacions de petit i mitjà comerç. Des grups de famílies fins a empresaris de la distribució de begudes. Més d'una trentena de col·lectius civils i industrials insten el Consell a que segueixi amb el seu pla de tornar a vendre les begudes amb dipòsit per a protegir el medi ambient i promoure una economia circular.

31 entitats socials i agents econòmics nacionals i internacionals han fet públic un manifest conjunt en què donen suport al pla de la Generalitat Valenciana de tornar a vendre les aigües, refrescos, sucs i cerveses amb un dipòsit de 10 cèntims per evitar que, cada dia, milions de llaunes i ampolles acabin contaminant els entorn terrestres i marins de la Comunitat Valenciana, el que qualifiquen de "malbaratament ingent de matèries primeres valuoses".

El manifest ha estat promogut per una trentena de col·lectius entre els quals hi ha agrupacions ecologistes, sindicats, associacions de consumidors/ es, de famílies, el comerç de proximitat, distribuïdors de begudes, recuperadors i recicladors que, malgrat ser col·lectius molt dispars, tots coincideixen a valorar molt positivament aquesta mesura de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient.

"Aconseguirem recuperar els milions de llaunes i ampolles que es perden diàriament per convertir-les en nous envasos de begudes, en un clar exemple d'economia circular neta que genera llocs de treball verds i que ajuda en la lluita contra el canvi climàtic", afirmen de manera conjunta al manifest.

Les organitzacions signants del manifest són:
Adiscat, Adislev, AERESS, AHSA. ASGECO, CECU, CC.OO. Valencia, UCE Asturias, Amigos de la Tierra, CEPA, Clean Ocean Project, Deustche Umwelthilfe, Ecologistas en Acción, Ecologistas Catalunya, Fedis Horeca, Greenpeace, Gremi de Recuperació, Pimec Comerç, REAS, Recircula, Reloop, Retorna, Rezero, Seas at Risk, Surfrider, Unión Gremial, USO, Verdegaia, UNAF, Waste Free Oceans y Zero Waste Europe


Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: