Québec vol recuperar els 100 milions d'envasos de begudes que cada any contaminen el seu entorn

Dilluns 14 Novembre 2016

La província canadenca, tot i l'oposició de les grans marques de begudes, està tractant de remodelar el seu Sistema de Dipòsit d'envasos de begudes per evitar que cada any 100 milions de llaunes i ampolles es perdin i acabin contaminant el seu entorn terrestre i marí.

El gobierno de la provincia canadiense de Quebec está a punto de culminar un proceso de ampliación de su Sistema de Depósito que está llamado a evitar que más de 100 millones de envases de bebidas al año se abandonen y acaben contaminando su territorio. Los beneficios ambientales y económicos de volver a vender ciertas bebidas con depósito han quedado demostrados en Quebec desde 1984, cuando se implantó su Sistema de Depósito actual. Es por ello que la provincia canadiense quiere ahora ir un paso más allá ampliando el tipo de envases que podrán retornarse y doblando la cantidad del propio depósito, que pasará de 5 a 10 céntimos de dólares canadienses.

El govern de la província canadenca del Quebec està a punt de culminar un procés d'ampliació del seu Sistema de Dipòsit que està cridat a evitar que més de 100 milions d'envasos de begudes a l'any s'abandonin i acabin contaminant el seu territori. Els beneficis ambientals i econòmics de tornar a vendre certes begudes amb dipòsit han quedat demostrats al Quebec des de 1984, quan es va implantar el seu Sistema de Dipòsit actual. És per això que la província canadenca vol ara anar un pas més enllà ampliant el tipus d'envasos que podran retornar i doblant la quantitat del propi dipòsit, que passarà de 5 a 10 cèntims de dòlars canadencs.

De fet, la decisió ha de ser votada i anunciada en breu, si la votació és favorable, pel Primer Ministre del Quebec, Philippe Couillard, i el ministre de Medi Ambient, David Heurtel, tot i que ja s'ha filtrat al respecte la pressió que estan exercint grans multinacionals com Coca-Cola, Pepsi o Nestlé per evitar-ho.

Aquest és un patró que es repeteix també a Europa, com ha pogut comprovar-se recentment. La filtració per part de Wikileaks d'uns correus interns de Coca-Cola Europa demostra com un dels seus principals objectius és combatre l'augment de les taxes de reciclatge, els propis Sistemes de Dipòsit i la proliferació dels envasos reutilitzables, molt més sostenibles.

A aquestes grans multinacionals no sembla que no els preocupa evitar la contaminació que milers de milions de les seves llaunes i ampolles generen cada dia en regions com el Quebec, València o qualsevol altra, sinó protegir els interessos econòmics dels seus accionistes.

És per això que les entitats que promouen que a Espanya també es tornin a vendre les begudes amb dipòsit manifesten el seu total suport al govern del Quebec perquè ampliï el seu sistema i així aconsegueixi protegir millor els seus entorns terrestres i marins, millorar el reciclatge dels envasos de un sol ús i promoure els envasos reutilitzables.

Més de 40 regions en el món aposten pel Sistema de Dipòsit com una de les millors eines de protecció ambiental i de promoció d'una economia circular neta i és per això que el lideratge i l'exemple que es mani, ja sigui des de Quebec, des València o des de qualsevol altra regió del món, ens situarà cada vegada més a prop d'un planeta més sostenible i pròsper.
 

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: