Organitzacions de famílies, sindicats i ecologistes també volen acabar amb la contaminació que provoquen els envasos de begudes a la Comunitat Valenciana

Dimecres 9 Novembre 2016

Representants d'Amics de la Terra, Greenpeace, Ecologistes en Acció, Fundació Prevenció Residus (Rezero), Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA), Ecologistes de Catalunya, Comissions Obreres (CCOO), Unió Sindical Obrera (USO) i Unió d'Associacions Familiars (UNAF) es reuneixen a València amb el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Àlvaro, per conèixer més detalls de la futura llei de protecció ambiental que permetrà que aigües, refrescos, sucs i cerveses es tornin a vendre amb dipòsit per acabar amb l'abandonament massiu d'aquests envasos.

 
Representants de nou organitzacions de la societat civil s'han reunit amb Julià Àlvaro, secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana per reiterar-los la seva voluntat de combatre conjuntament l'abandonament de residus en entorns urbans, terrestres i marins amb polítiques i eines que fomentin la sostenibilitat i promoguin l'economia circular.

Més concretament, la reunió s'ha centrat en el conèixer al detall el projecte del Consell de tornar a vendre aigües, refrescos, sucs i cerveses amb un dipòsit de 10 cèntims per evitar l'abandonament de 5 milions de llaunes, ampolles i brics cada dia en la Comunitat Valenciana. La mesura, pretén posar-se en marxa en 2018 i té com a objectiu recuperar com a mínim el 90% d'aquests envasos de begudes perquè, en comptes d'acabar contaminant carrers, parcs, voreres i platges o enterrats en un abocador, puguin reintegrar-se en el cicle productiu de manera sostenible per reutilitzar-se o convertir-se en nous envasos.


Àlvaro ha volgut destacar la importància que té per als membres de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient que els representants de la societat civil participin del full de ruta de l'administració valenciana per enriquir-la i millorar-la. "Estem absolutament convençuts que les begudes es tornaran a vendre amb dipòsit al País Valencià perquè es tracta d'un vector de canvi fonamental cap a una societat més sostenible i una economia més circular", ha assenyalat Àlvaro.

De la trobada han participat representants d'Amics de la Terra, Greenpeace, Ecologistes en Acció, Fundació Prevenció Residus, Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA), Ecologistes de Catalunya, Comissions Obreres (CCOO), Unió Sindical Obrera (USO ), Associació General de Consumidors (ASGECO) i Unió d'Associacions Familiars (UNAF) i tots han coincidit a assenyalar la voluntat de treballar conjuntament amb l'administració valenciana per a complir aquests objectius.
 

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: