La plataforma europea d'entitats ambientals afirma que el Sistema de Dipòsit afecta positivament als ajuntaments

Dimarts 5 Juliol 2016

L'European Environmental Bureau (EEB), associació que reuneix 150 entitats mediambientals en 30 països diferents, conclou que tornar a vendre aigües, refrescos, sucs i begudes amb dipòsit aporta importants beneficis per als ens locals.

És evident que el fet de tornar a vendre les aigües, refrescos, sucs i dipòsits amb dipòsit no deixa indiferent a ningú. La societat civil creu que és d'allò més sensat recuperar els envasos de begudes per fabricar nous envasos gràcies a un dipòsit econòmic que assegura el retorn de la llauna, l'ampolla o el brick. Però les grans multinacionals, amb els seus poderosos altaveus mediàtics, no estan per la feina i intenten demonitzar una pràctica que, només a Espanya, evitaria que cada dia 30 milons de llaunes i ampolles es perdin i acabin contaminant el nostre entorn terrestre i marí.

Davant la capacitat d'influència en la classe política dels detractors del sistema, cada vegada més organitzacions socials s'estan manifestant públicament en favor que es tornin a vendre les begudes amb dipòsit, i l'última a fer-ho ha estat l'European Environmental Bureau (EEB ), l'associació que reuneix 150 entitats mediambientals en 30 països diferents.

La EEB, en un escrit compartit entre tots els seus membres, ressalta que davant la "desmesurada oposició al Sistema de Dipòsit, volem focalitzar l'atenció en un resum de 20 estudis que confirmen que tornar a vendre les begudes amb dipòsit suposa grans estalvis per als pressupostos dels ajuntaments".

L'organització d'associacions ambientals europees es refereix concretament a aquest document en el qual la plataforma europea Reloop recopila estudis de tot tipus en diversos continents que vénen a confirmar que el Sistema de Dipòsit permet estalviar molts costos en gestió de residus i neteja viària als ens municipals, i per tant als seus contribuents.

"El principal argument esgrimit pels oponents al Sistema de Dipòsit és la desviació dels residus més valuosos que gestionen els sistemes municipals de recollida (a Espanya, els contenidors). No obstant això, un dels elements clau que obvien contínuament aquests opositors és el estalvi de costos que suposen la reducció de recollida de contenidors, de tractament de residus i de neteja viària", sosté el comunicat de l'EEB.

"Volíem aprendre més sobre com els municipis es veuen afectats per l'aplicació d'un Sistema de Dipòsit i per això hem investigat totes les investigacions realitzades sobre el tema en els últims anys. El que hem trobat ha estat convincent per assegurar-nos de tornar a vendre les begudes amb dipòsit és positiu per als ajuntaments", conclouen els ambientalistes europeus.


Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: