Josep González: "Tornar a vendre les aigües, refrescs i cerveses amb dipòsit és un perfecte exemple d'economia circular"

Dimecres 25 Maig 2016

En el marc de la 1a Jornada Mediterrània de Economia Circular, el president de PIMEC, Josep González, demana als governants que legislin perquè el Sistema de Dipòsit torni a ser una realitat.150 professionals es van reunir a Barcelona per dissenyar un model eficaç i viable per evitar que els envasos de cerveses, sucs, aigües i refrescos segueixin abandonant massivament.

En el marc de la 1a Jornada Mediterrània de Economia Circular, el president de PIMEC, Josep González, demana als governants que legislin perquè el Sistema de Dipòsit torni a ser una realitat.

150 professionals es van reunir a Barcelona per dissenyar un model eficaç i viable per evitar que els envasos de cerveses, sucs, aigües i refrescos segueixin abandonant massivament.

Retorna celebra el treball conjunt dels sectors econòmics, socials, acadèmics i públics en una mesura clau per a l'economia circular neta.

Aquest dilluns 23 de maig, 150 experts de comerços, sector empresarial, entitats socials, universitats i administracions públiques es van reunir a Barcelona en el marc d'una jornada-taller per avançar en el disseny del model per a un Sistema de Dipòsit per a cerveses, sucs, aigües i refrescos viable i beneficiós per a l'economia i l'entorn.

La jornada, organitzada per PIMEComerç i RECIRCULA, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i altres entitats empresarials, tenia com a objectiu "de presentar el Model Mediterrani de Dipòsit com una mesura eficaç per impulsar l'economia circular i integrar el comerç en l'economia verda". També es va fer palès el suport absolut a les administracions autonòmiques que estan avançant en aquest sentit.

Retorna va participar, juntament amb els diversos sectors, per desenvolupar un model eficaç i de màxim consens que permeti tornar a vendre les begudes amb dipòsit. Des de Retorna, els membres treballen des de fa gairebé 20 anys perquè els envasos es venguin amb dipòsit per a protegir la reutilització i evitar el seu abandonament massiu, se celebra el treball conjunt de tots els sectors econòmics, socials, acadèmics i públics en una mesura clau per a l'economia circular neta.

Les entitats organitzadores van afirmar que les propostes i conclusions dels diferents grups de treball de l'esdeveniment es presentaran públicament després d'unes setmanes.

La jornada va tenir lloc amb el suport de Fedishoreca - Federació Espanyola d'Empreses de Distribució en Hostaleria i Restauració-, Adiscat -Associació d'Empreses de Distribució i logística de Begudes i Alimentació de Catalunya-, ADISLEV, Associació d'Empreses de Distribució en HORECA de la Comunitat Valenciana, Reloop, Covaco, Pimeco, Pimec i el Gremi de Recuperació de Catalunya. A més ha comptat amb el suport de projectes europeus com GMI, The Green Med Initiative i les universitats de Barcelona i la Politècnica de Catalunya com a agents del canvi des del sector acadèmic.

La cloenda va anar a càrrec del president de PIMEC Josep González. "La transició cap a una economia més circular implica transformar l'economia de mercat i millorar la competitivitat, i com hem vist, obre camí a noves oportunitats de negoci ja formes innovadores i més eficients de produir i consumir, alhora que es recuperen hàbits perduts més sostenibles. La petita i mitjana empresa pot liderar un canvi de mentalitat en el comerç per la seva proximitat amb el consumidor", ha declarat. Alhora, González va fer públic el suport de PIMEC, la confederació patronal més representativa de Pimes i autònoms a Catalunya, a les administracions que facin possible que aigües, refrescos i cerveses es venguin amb dipòsit per evitar l'abandonament massiu dels seus envasos.

En la mateixa línia, Alejandro Goñi, president de PIMEComerç, va afirmar que els comerços són el punt clau del Sistema de Dipòsit ja que són els encarregats de gestionar el dipòsit econòmic i els envasos. "Estic convençut que el comerç pot integrar amb normalitat aquestes tasques", va manifestar.

Eusebio Martínez de la Casa, fundador de recircula i un dels principals impulsors de la jornada, va realitzar una exposició sobre els principals punts de treball per al disseny del model, que pretén potenciar l'envàs reutilitzable i facilitar al màxim la devolució per als consumidors.

Durant la jornada es va valorar d'inacceptable que cada dia, només a Catalunya, 5.5 milions d'envasos s'abandonen, contaminant platges, boscos i entorn urbans i rurals. Molts d'ells acaben a la Mediterrània i altres mars i oceans. Els diferents sectors que van participar volen que no es perdi ni un sol envàs perquè puguin ser reutilitzats i reciclats tots els entren al mercat i per això, proposen que es tornin a vendre les aigües, refrescos i cerveses amb dipòsit, ja que es tracta d' un instrument infal·lible per aconseguir-ho.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: