UGT s'uneix a la plataforma que impulsa el Sistema de Dipòsit i Retorn d'envasos a Espanya

Dijous 2 Juliol 2015

UGT subscriu un acord de col·laboració amb Retorna per promoure la implantació a Espanya del Sistema de Diposito, Devolució i Retorn d'envasos.

La coincidència d'UGT i Retorna en la consideració de la societat i dels treballadors, en particular, com a protagonistes del canvi cap a una economia més sostenible en la qual es conjuguen creixement econòmic, creació d'ocupació i protecció del medi ambient, ha fructificat en la concreció d'aquest acord de col·laboració, que permetrà a la UGT treballar amb la resta d'organitzacions que integren aquesta Plataforma per:

-El desenvolupament de propostes cap a una gestió dels recursos / residus d'acord amb una economia circular.

-El foment de sistemes que compleixin amb la jerarquia de residus, on el Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d'Envasos s'impulsi com una mesura eficaç per assolir els objectius de prevenció de residus, reutilització i reciclatge màxim i reducció de l'abocament i incineració.

-La contribució a difondre les iniciatives en què conflueixin temes i qüestions d'interès comú.

En el marc de les recents eleccions autonòmiques i municipals, UGT ha participat, al costat de diverses organitzacions de la societat civil, inclosa RETORNA, en la difusió de la Proposta de mesures per avançar cap a una gestió viable econòmica i ambientalment dels residus municipals. (Remetre a l'enllaç del document-propostes-). Aquesta iniciativa insta els nous governs municipals i autonòmics a reorientar la gestió dels residus com una gestió de recursos, seguint l'enfocament de l'economia circular, que persegueix la reintroducció reiterada dels materials que contenen els residus en el procés productiu, mitjançant la adopció de mesures específiques per al foment de la reutilització, preparació per a la reutilització i el reciclatge.

UGT considera que el treball de Retorna és crucial per millorar l'eficàcia en la gestió dels residus d'envasos, complementant els actuals sistemes integrats de gestió, i per això considera que la normativa de residus ha d'impulsar la seva implantació a nivell autonòmic i/o estatal.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: